Ada Juga Anak Melayu Yang Sokong David Teo

Share This:

Hari ini, dilaman sosial Facebook dan Twitter, cukup meriah memperkatakan tenang insiden yang berlaku di Sri Perdana semalam sewaktu majlis TN50 bersama penggiat seni. Insiden serangan Sulaiman Yassin ataupun Mat Over terhadap CEO Metrowealth International Group (MIG), David Teo semalam tular sehingga mengundang reaksi pelbagai oleh netizen yang menonton video berkenaan.

Disaat ramai pihak yang memuji tindakan Mat Over yang begitu berani “mengajar” David Teo erti hormat terhadap pemimpin tertinggi negara, masih ada juga dikalangan anak Melayu itu sendiri menyokong apa yang dilakukan oleh David Teo.

Ketika penelitian dilakukan di laman sosial Facebook hari ini, sekurang-kurangnya dua pemilik akaun Facebook dilihat menyokong tindakan David Teo. Malah, mereka juga turut berharap agar pada masa hadapan, David Teo menampar atau menumbuk Perdana Menteri bagi pihak mereka.

Tidak cukup dengan itu, ada juga dikalangan netizen meninggalkan komen jelik apabila membicarakan tentang insiden semalam. Agak menghairankan, di manakah golongan ini meletakkan akal dan fikiran mereka? Adakah mereka sudah terlalu taksub dengan politik sehingga membenarkan tindakan biadab ini dilakukan dengan sewenang-wenangnya?

Hari ini, ada diantara rakyat Malaysia sudah semakin hilang kewarasan fikiran apabila membicarakan tentang institusi pentadbiran negara. Buatlah apa sahaja yang baik untuk rakyat, mereka akan tetap menyatakan, apa yang dilakukan oleh kerajaan adalah menindas dan menyusahkan rakyat.

Pintu hati dan fikiran mereka nyata telah ditutup untuk melihat kebaikan. Bagi mereka, apa sahaja yang dilakukan oleh pembangkang, walaupun hari ini mereka sudah mula berani memijak kesucian agama Islam itu sendiri, pasti dianggap suci dan memperjuangkan nasib rakyat. Adakah kelompok ini sudah hilang norma pemikiran sebagai manusia normal sehingga bertindak seperti kacang lupakan kulit?

Nilaikanlah sendiri reaksi anak-anak Melayu ini.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*