Menjelang PRU14, BN Terus Cipta Kejayaan, Pembangkang Terus Bawa Masalah

Share This:

Menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 akan datang, Barisan Nasional (BN) menunjukkan kepada rakyat bukti demi bukti kejayaan kerajaan khususnya dalam pembangunan dan ekonomi butki Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berjaya mentadbir negara.

Berbeza dengan pembangkang, semakin hampir pilihan raya, semakin banyak masalah yang membelenggu mereka sedangkan masalah yang awal-awal dulu pun masih belum selesai lagi.

Pada PRU ke-13, berlaku beberapa pertembungan sesama sendiri antara calon pembangkang kerana masalah pengagihan kerusi antara mereka pada masa itu dalam Pakatan Rakyat.

Sehingga kini perebutan itu masih berlaku. Selepas itu berlakulah konlfik Menteri Besar Selangor, masalah hubungan DAP dan PAS, Pakatan Rakyat berkubur dan ditubuhkan Pakatan Harapan (PH) pula sekarang ini tapi mereka tetap sama.

Kini, ada pula bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad, menyibuk dan buat parti baru masuk pula ke dalam PH bersama-sama DAP, PKR dan PAN pun bawa masalah kerana jawatan Perdana Menteri yang mereka rebutkan jika menang.

Sekarang, jadi pula isu PAS putus dengan PKR dan ketika itu juga PKR dan PAS sebenarnya masih berhubungan dalam Kerajaan Negeri Selangor. Kemelutnya ialah PKR mahu PAS keluar, tapi PAS enggan kerana katanya ia jawatan yang diberikan mandat oleh rakyat serta diperkenan oleh Sultan Selangor.

Najib dalam pada itu sedikit pun tak terkesan malahan menjalankan tugasnya seperti biasa sebagai Perdana Menteri dan Menteri Kewangan.

Bukan sedikit pelaburan yang dibawa oleh Najib ke Malaysia dengan negara asing hampir RM400 bilion hasil kerjasama pintar dengan negara China dan Arab Saudi.

Kejayaan penjimatan wang dalam projek Mass Rapid Transit (MRT) oleh kerajaan juga begitu bermakna untuk rakyat Malaysia tapi ia mengundang rasa dengki di pihak pembangkang kerana Najib terus berjaya dan berjaya.

Sudah pasti banyak penyokong pembangkang akan memaki hamun kerana tulisan ini tapi terima lah hakikat kerana ia hanyalah penafian kosong dan mahu menutup kegagalan parti yang mereka sokong yang sebenarnya apa pun tak ada dan apa pun tak mampu buat.

Najib yang juga Presiden UMNO dan Pengerusi BN baru sahaja pulang dari China dengan bawa berbilion lagi ringgit untuk pelaburan dalam negara dan ia satu lawatan kerja yang berjaya.

Sementara calon Perdana Menteri mereka pun mereka masih belum ada nama, mereka sibuk menyelesaikan masalah penyatuan dalam parti yang sudah lama BN berjaya selesaikan sejak lama dulu. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*