Menantu Penganggur Zalim, Pukul Dan Bakar Rumah Ibu Mertua

Share This:

Seorang penganggur telah betindak melampaui batasan apabila sanggup membakar rumah ibu mertuanya sendiri di Kampung Felda Neram, Kemaman Terengganu.

 
Suspek yang sebelum ini menumpang di rumah tersebut selepas bertengkar dengan isteri dipercayai juga telah memukul ibu mertuanya,  Wan Embak Wan Ngah, 56 dengan kejam.
 
Menurut laporan Kosmo Online, kejadian tersebut berlaku pada pukul 1 pagi dan seorang jiran lelaki yang cuba melindungi isteri penganggur itu juga turut dibelasah.
 

Foto: Kosmo Online
Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Mohd. Said Ibrahim berkata, sebelum kejadian, suspek telah bertengkar dengan isterinya yang berusia 32 tahun kerana wanita itu menegur sikap suaminya yang didakwa mengabaikan tanggungjawab.
 
“Pergaduhan pasangan itu bermula dengan si isteri mempertikaikan sikap suami yang tidak memberi nafkah kepada dia (isteri) dan empat anak mereka sehingga keluarga tersebut terpaksa menumpang di rumah ibu wanita berkenaan,” katanya
 
Teguran tersebut menyebabkan suspek naik angin.
 
Ibu mertua yang bimbang dengan keselamatan anak perempuan dan cucu-cucunya mengambil keputusan untuk lari meminta pertolongan di rumah jiran.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*