Video Hantu Bukit Tunku Turut Tular Di United Kingdom

Share This:

Satu video yang tular di laman Youtube berkenaan penampakan hantu di laluan jalan raya di Bukit Tunku dikatakan turut viral di United Kingdom (UK) dan turut mendapat liputan portal berita di sana, Mirror.

Ia merupakan cerita dua orang rakan yang menaiki kereta yang melalui jalan itu kemudian ternampak satu lembaga sedang duduk di atas jalan raya seperti sedang bersila membuatkan kedua-dua mereka panik.’

Seorang daripada mereka yang memandu, iaitu Aswan Yap kemudian dengan cepat mengundurkan kereta dan beredar dari kawasan berkenaan segera.

Memetik kenyataan pemandu kereta tersebut di laman Facebooknya, berkata, dia dan rakannya kerap menonton filem seram dan mengetahui bahawa perkara seperti itu tidak boleh dibuat main.

“Ketika kami berhenti, semua lampu amaran menyala dan kamera papan pemuka mula menunjukkan masalah.

“Jika anda mengatakan yang di atas jalan itu adalah kucing atau sampah atau apa sahaja, saya benar-benar berharap anda tidak memiliki lesen kereta.

“Jika pandangan anda sungguh teruk, anda tidak layak memandu,” tulisnya pada 6 Mei lalu.

Sementara itu, portal berita popular di United Kingdom, Mirror tidak ketinggalan melaporkan mengenai kejadian menyeramkan itu.

Lapor Mirror, pemandu tersebut segera memberhentikan kereta dan berkata kejadian itu sungguh menyeramkan.
Kemudian, penumpang kereta tersebut juga kedengaran mengiyakan kata-kata pemandu itu.

Tanpa berfikir panjang, Aswan mengundurkan kereta untuk melarikan diri daripada entiti yang disangka hantu itu.

Video tersebut dirakam pada waktu malam di kawasan yang sunyi berhampiran Taman Tasik Perdana dan Bukit Tunku, Kuala Lumpur.

Selepas rakaman itu mula tular di laman sosial, netizen mendakwa turut mengalami kejadian sama yang mula menghantui kawasan tersebut sejak 10 tahun lalu.

Namun, terdapat netizen yang mendakwa entiti di jalan itu akan memaksa kereta agar berhenti melalui kawasan itu dan ada juga yang mendakwa ia hanyalah perbuatan penjenayah yang cuba hendak menyamun pemandu.

Katanya, penjenayah akan keluar daripada tempat persembunyian dan menyamun pemandu sekiranya mereka memperlahankan kenderaan. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*