Pengasas Sindiket Skim Pelaburan JJPTR Ditahan Polis!

Share This:

Susulan sindiket skim pelaburan JJ Poor To Rich (JJPTR) yang menawarkan skim pelaburan didakwa berasaskan perniagaan pertukaran mata wang asing (forex) itu dipercayai telah mengaut keuntungan RM1.7 bilion hasil wang yang dilaburkan mangsa menjadi perhatian pihak kerajaan.

Jumaat lepas pihak polis telah mengadakan serbuan ke atas premis di lapan lokasi sekitar Pulau Pinang yang membabitkan beberapa buah pejabat serta unit kediaman yang dijadikan pusat operasi sindiket.

Serbuan itu dilakukan bersama pasukan siasatan Pengubahan Wang Haram (AMLA), Bank Negara Malaysia (BNM), Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), Pasukan Penguatkuasaan Pemulihan Hasil Negara (NRRET), Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan Cyber Security Malaysia, bermula awal pagi hingga petang.

Perkembangan terkini, menurut laporan Mstar, pengasas sindiket tersebut iaitu Johnson Lee telah ditahan polis di Petaling Jaya kira-kira pukul 4.30 pagi tadi, termasuk dua orang kanannya.

Difahamkan, sebenarnya Johnson Lee merancang untuk mengadakan jamuan beramai-ramai untuk menjelaskan perkembangan terkini dan permasalahan yang dihadapi JJPTR pada Sabtu ini.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*