Bukti Lanjut Agenda Kristianisasi Hannah Yeoh Akan Didedahkan – Kamarul

Share This:

“Saya akan mengemukakan bukti berkaitan dan bukti-bukti lanjut yang belum didedahkan mengenai agenda Kristianisasi beliau dalam bidang politik,” Kamarul
MUNGKIN selama ini parti DAP berjaya menakut-nakutkan individu yang membongkar kegiatan mereka dengan “ugutan” saman namun nampaknya kali ini cara tersebut dilihat tidak berkesan.
Speaker Dewan Undangan Selangor Hannah Yeoh telah membuat laporan polis terhadap seorang pensyarah Universiti Utara Malaysia (UUM) Kamarul Yusoff kerana mendakwa beliau mahu membina semula Malaysia mengikut acuan agama Kristian.Beliau yang juga ADUN Subang Jaya berkata tulisan itu diputar belit dan mempunyai unsur fitnah pada beliau dan partinya DAP. Benarkah?Hannah Yeoh mendakwa kenyataan Facebook Kamarul bersifat prasangka jahat dan jelas berniat untuk menyebarkan kebencian terhadap diri beliau, pemimpin-pemimpin DAP yang dinamakan dalam kenyataan tersebut dan parti DAP.

Pensyarah UUM tersebut telah memuat naik tulisan bertajuk “Hannah Yeoh contoh hipokrasi terbesar DAP” di Facebook, yang setakat berita ini ditulis telah dikongsi lebih 350 pengguna maya. Beliau mendakwa, ketika DAP melaung-laungkan prinsip sekularisme, Yeoh dalam biografinya “Becoming Hannah” mengaku penglibatannya dalam politik dibantu oleh pihak Kristian.

Kamarul turut mendakwa Hannah Yeoh menggunakan kedudukan politik untuk berdakwah mengenai agama Kristian.

“Lebih dari itu, beliau juga menyeru ahli-ahli Felo Kristian Seberang Laut khususnya dan penganut agama Kristian umumnya untuk mengikut jejak langkah beliau menceburkan diri dalam bidang politik untuk membina semula Malaysia mengikut acuan agama Kristian.

“Jelas berdasarkan kepada segala pengakuan terbuka Hannah Yeoh ini maka peri pentingnya prinsip sekularisme dalam perjuangan politik DAP adalah satu hipokrasi semata-mata,” katanya.

Kamarul memetik beberapa petikan dalam buku itu bagi menguatkan hujahnya, antaranya yang menyebut Yeoh mendedikasikan hidupnya untuk tuhan (halaman 23), mengukur dirinya sebagai “child of God” (halaman 89) dan mendedahkan impiannya sebelum ini untuk menjadi mubaligh (halaman 108).

Adakah Hannah Yeoh bakal terjerat dengan laporan polis yang beliau buat memandangkan Kamarul tidak kelihatan takut malah mengesahkan tulisan itu benar-benar karyanya dan mengambil tanggungjawab penuh ke atasnya serta berjanji akan mengemukakan bukti berkaitan dan bukti-bukti lanjut yang belum didedahkan mengenai agenda Kristianisasi Hannah Yeoh dalam bidang politik .

“Saya tidak mempunyai sebarang masalah untuk memberikan penjelasan kepada mana-mana pihak, termasuk kepada polis, atau di mana saja, termasuk di mahkamah, sekiranya diperlukan.”

“Saya akan mengemukakan bukti berkaitan dan bukti-bukti lanjut yang belum didedahkan mengenai agenda Kristianisasi beliau dalam bidang politik,” katanya.

  • PRU14.tv

Comments

comments

One thought on “Bukti Lanjut Agenda Kristianisasi Hannah Yeoh Akan Didedahkan – Kamarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*