Benci DAP, Parti Baru Mesra BN Muncul Di Pulau Pinang

Share This:

Bukan hanya Barisan Nasional (BN) dan rakyat membenci DAP di Pulau Pinang tapi ada yang sudah tekad tubuhkan parti baru untuk cuba menumbangkan DAP pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang untuk mengakhiri legasi pentadbiran Lim Guan Eng di sana.

Parti itu telah didaftarkan dengan nama Parti Ikatan Perpaduan (PIP) dan ia dikatakan akan dilancarkan dalam masa terdekat di Pulau Pinang.

Akhbar Sinar Harian memetik sumber yang bersyukur proses pendaftaran parti itu yang dikatakan berjalan lancar dengan pihak Jabatan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Sebagai persiapan berdepan dengan DAP, parti baru ini dikatakan mesra dengan BN dan sudah pun memastikan beberapa bekas orang kuat dalam DAP sudah bertekad untuk berjuang bersama PIP selepas ia ditubuhkan secara rasmi nanti.

Menurut sumber yang dipetik Sinar itu, sebenarnya rakyat di Pulau Pinang sudah beralih arah dan hanya menanti tarikh PRU untuk mengundi BN dan bukannya DAP sekaligus kembali menikmati pentadbiran dan pembangunan yang baik di bawah pimpinan BN Pulau Pinang.

Mereka paling marah dan kecewa kerana Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang didakwa atas tuduhan rasuah tapi enggan bertanggungjawab dan masih mahu terus bertugas sebagai seorang ketua kerajaan negeri walaupun muka sudah terpalit perbuatan jenayah.

Rakyat bimbang sekiranya Guan Eng diberikan mandat lagi, entah apa lagi rasuah yang akan dibuat sehingga akan menghancurkan masa depan negeri itu pada akan datang.

Oleh itu, sekiranya beliau enggan memberikan jawatan Ketua Menteri kepada orang lain, elok BN diberikan mandat baru nanti untuk kembali memerintah Pulau Pinang selepas mendapat sengsara di bawah pentadbiran DAP.

Lebih elok, bagi masa pada Guan Eng membetulkan kesalahan rakusnya sendiri membeli sebuah rumah banglo dengan harga jauh murah dari harga pasaran dengan menyalahgunakan kedudukannya.

Jika didapati bersalah oleh mahkamah nanti, Guan Eng akan mengikut jejak langkah bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dipenjarakan dek kebodohan sendiri. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*