Pankreas Koyak Dan Tulang Rusuk Patah, Budak Maut Disyaki Didera

Share This:

Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut, dipercayai didera di sebuah rumah di Jalan Dato’ Seri P Alagendra 2, Kajang.

 
Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Othman Nanyan, berkata ibu mangsa menyedari pernafasan anaknya tidak stabil ketika terjaga dari tidur pada jam 6.55 pagi dan membawa anaknya ke Hospital Kajang.
 
Laporan Berita Harian menyatakan beberapa minit selepas dirawat di wad kecemasan, doktor mengesahkan budak tersebut telah meninggal dunia.
 
Pemeriksaan awal mendapati terdapat kesan merah dan bengkak pada tubuhnya selain tulang rusuk di sebelah kanan badan mangsa patah dan menemui banyak kesan lebam baharu pada tubuhnya.
Othman menambah, “Selain itu, mangsa turut mengalami pendarahan dalaman yang banyak akibat pankreas terkoyak dan punca kematian adalah disebabkan kecederaan di bahagian perut dipercayai kesan daripada objek tumpul.”
 
Semakan rekod terhadap ibu yang juga pembantu taska itu mendapati dia tidak mempunyai rekod lampau dan ujian air kencing juga negatif dadah. 
 
Walau bagaimanapun, teman lelakinya berusia 39 tahun, yang bekerja di gerai makan mempunyai rekod kesalahan dadah selain air kencingnya positif ganja. 
 
Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan direman tujuh hari sehingga Ahad depan.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*