UMNO Parti Gah Melayu Yang Perjuangkan Semua Bangsa Di Malaysia #UMNO71

Share This:

Sudah terang lagi bersuluh UMNO bukanlah satu parti berteraskan bangsa yang mementingkan bangsanya sebaliknya ia memperjuangkan agenda kebajikan dan masa depan semua kaum di negara ini yang menjadi rakyat Malaysia agar sama-sama maju dan membangun.

Sejak sebelum merdeka, UMNO sudah menjadi parti yang memimpin semua rakyat Malaysia dan bangsa lain dalam memperjuangkan kemerdekaan daripada penjajahan British dan kemudian meneraju perjalanan negara Malaysia membangun sehingga sudah hampir mencapai taraf negara maju seperti sekarang ini.

Malam tadi, UMNO terus membakar semangat pembangunan dalam sanubari rakyat Malaysia apabila menyambut ulangtahun ke-71 dengan satu sambutan bersejarah di Stadium Nasional Bukit Jalil dengan kehadiran 150,000 orang bersama-sama dengan Perdana Menteri dan Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dalam ucapan keramat di stadium itu, Najib mengatakan bahawa UMNO hari ini kekal kuat kerana ia sentiasa berpegang pada asas perjuangan parti yang berteraskan Islam, orang Melayu dan Bumiputera serta untuk seluruh rakyat di negara ini.

UMNO adalah satu-satunya parti demokrasi yang kekal memerintah di dunia ini sehingga sekarang. Parti pimpinan Najib sentiasa kekal konsisten dan relevan dengan dasar perjuangan yang sesuai dengan zaman selain ada wawasan dan tindakan untuk memajukan bangsa dan negara.

Semua parti lain di pihak pembangkang tidak langsung memperjuangkan agenda rakyat tapi memperjuangkan agenda mereka sendiri untuk tujuan tertentu.

Kita tengok PKR, ditubuhkan untuk membebaskan Anwar, DAP ialah untuk menang pilihan raya dan mementingkan kepentingan bangsa Cina, PAN adalah parti serpihak dari PAS yang hanya mengikut telunjuk DAP dan PPBM pula ditubuhkan oleh pengkhianat, Tun Mahathir Mohamad yang agendanya untuk menjatuhkan Najib dan Barisan Nasional (BN).

Tapi, UMNO tidak terpedaya langsung dengan anasir luar, pengaruh jahat dan hasutan nakal untuk mementingkan kuasa, kekayaan dan kebendaan sebaliknya mementingkan rakyat yang paling utama.

“Kita berjuang bukan untuk ahli UMNO sahaja, malah untuk semua rakyat tidak kira kaum, agama dan keturunan.

“Kita perjuangkan pembangunan untuk siapa? untuk rakyat Malaysia, kita jaga keselamatan untuk siapa? untuk rakyat Malaysia, kita tegakkan perpaduan untuk siapa? untuk rakyat Malaysia,” kata Najib ketika berucap di hadapan lautan merah 150,000 orang pada perhimpunan bersejarah itu malam tadi.

UMNO walau dituduh semakin dilupakan dan perlu ditolak dalam pilihan raya terus diberikan berkat oleh Allah menang pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar, PRK Parlimen Kuala Kangsar dan PRK DUN Tanjong Datu dengan kemenangan majoriti lebih besar.

“Kita sentiasa relevan kerana dasar perjuangan yang kita amalkan dan laksanakan sesuai mengikut era dan zaman sama ada ketika menentang Malayan Union atau (era) pasca kemerdekaan, membangunkan kawasan luar bandar, era perindustrian dan menuju 30 tahun lagi kepada zaman Transformasi Nasional (TN50), ” katanya.

Dengan kehadiran sebegitu besar, jelas iltizam dan tekad UMNO mahu berkuasa lagi dengan bukti parti keramat itu masih kukuh memperjuangkan masa depan rakyat dan negara.

Komitmen itu pasti disertakan dengan keinginan untuk UMNO dan BN menang besar pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 akan datang terus memimpin negara.

Perhimpunan semalam meninggalkan pemimpin pembangkang seperti Lim Kit Siang, Mahathir, Mohamad Sabu dan Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail terkedu dengan sokongan rakyat kepada UMNO yang sudah tidak boleh cuba ditukarkan kepada pembohongan kerana itulah realiti betapa kuatnya UMNO. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*