Najib Tempelak Bekas Pemimpin UMNO Yang Sanggup Khianat Perjuangan

Share This:

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menempelak langkah beberapa orang bekas pemimpin negara yang tergamak khianat pada perjuangan UMNO demi mencapai agenda peribadi demi kepentingan diri.

Najib cakap begitu ketika menyampaikan ucapan yang utama pada perhimpunan besar-besaran meraikan sambutan ulangtahun ke-71 UMNO di Stadium Nasional Bukit Jalil malam tadi.

Beliau tak mahu menyebut nama mereka tapi berkata seorang daripada pemimpin itu pernah disanjung sebagai negarawan, sanggup duduk bersama-sama bersekongkol dengan pihak yang menjadi musuhnya demi memerangi dan menjatuhkan pemimpin UMNO dan Barisan Nasional (BN).

“Sungguh tidak disangka dan tidak pernah diduga ada satu dua bekas pemimpin negara termasuk bekas negarawan yang pernah kita sanjung, tergamak dan sanggup bersubahat dan berbuat khianat terhadap parti kita,” kata Najib yang juga sebagai Presiden UMNO.

Dulu pemimpin itu pernah mengajar dan membimbing ahli-ahli UMNO supaya menanam kebencian ke atas DAP yang dianggap sebagai parti cauvinis yang jahat dan rasis serta parti itu membenci orang Melayu dan agama Islam.

“Yang menyedihkan beliau sanggup menjilat ludah, berdamping dan “bercium mulut” dengan musuh kita, musuh UMNO yang pernah dipimpin beliau selama berpuluh tahun hanya kerana agenda peribadinya,” katanya.

Najib menyampaikan ucapan dan ia setia didengari kira-kira 140,000 orang yang hadir pada majlis berkenaan di stadium yang terletak di Kompleks Sukan Negara itu.

Beliau turut merakamkan penghargaan kepada bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi kerana terus setia dan yakin kepada UMNO dan BN.

“Terima kasih Pak Lah kerana menunjukkan contoh teladan bagaimana seorang bekas presiden harus menunjukkan kesetiaan berpanjangan kepada parti yang pernah dipimpinnya,” kata Najib. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*