Sudah Tertutup Pintu Untuk Mahathir Pulang Kepada UMNO

Share This:

Sambutan ulangtahun UMNO ke-71 tahun hari ini turut sama menandakan bahawa bekas Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad sudah tidak ada masa lagi dan hilang harapan untuk u-turn kembali kepada UMNO ekoran tindakan mahu menggulingkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Mahathir dan isteri, Tun Siti Hasmah Mohd Ali buat keputusan keluar UMNO pada 29 Februari 2016 untuk kali kedua selepas kali pertama keluar UMNO ketika Tun Abdullah Ahmad Badawi menjadi Presiden dan Perdana Menteri.

Dalam benak beliau, sudah pasti ada penyesalan kerana mengikut rasa tamak akan kekayaan sehingga terpaksa mengumumkan keluar dari UMNO selepas memimpin parti berkenaan dari tahun 1981 hingga 2003. Semuanya kerana agenda diri mahukan wang ringgit yang dimiliki kembali ke tangannya kerana ia kini seakann-akan tergantung kerana kebanyakannya berada di luar negara.

Mahathir juga bina tembok kebencian dalam kalangan rakyat ke atas dirinya kerana mengkhianati sokongan yang diberikan oleh mereka kepada beliau ketika menjadi Perdana Menteri kerana kini sanggup buat baik dan bersekongkol dengan pemimpin DAP, Lim Kit Siang.

Ditipu hidup-hidup oleh Mahathir apabila tiba-tiba dalam blognya, bercerita bahawa Kit Siang dan DAP adalah sebenarnya parti yang berbilang kaum dan memuji bahawa parti itu adalah parti untuk rakyat.

Nampak tipu si Mahathir di situ, itu sahaja pujiannya. Dia tidak menjelaskan pun apa tuduhannya sebelum ini yang kata DAP rasis, Kit Siang cauvinis dan beberapa tuduhan DAP mahu menghancurkan sistem beraja serta hak-hak istimewa orang Melayu yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

Kali ini selepas khianat keyakinan rakyat selama ini, UMNO sudah tentu tak akan sekali-kali menerima Mahathir kembali ke dalam UMNO biar bagaimanapun rasanya keinsafan yang ditunjukkan oleh beliau.

Mahathir tergamak mewujudkan parti baru, PPBM bersama-sama dengan bekas Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan anaknya, bekas Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir dan terus masuk ke dalam Pakatan Harapan (PH) yang didalangi DAP.

Ulangtahun ke-71, ini adalah pemangkin kepada ahli UMNO yang mungkin hampir terpedaya dan terpengaruh dengan agenda jahat Mahathir kembali memperkuatkan keyakinan kepada UMNO dan Najib serta memberikan sokongan kepada UMNO dan BN pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14.

BN dan UMNO tak perlu menghasut orang ramai untuk menolak pembangkang kerana kad laporan bakti kepada rakyat sudah terbukti, hanya DAP dan pembangkang sahaja perlu menghasut rakyat kerana mereka tidak pernah ada bukti, berbakti kepada rakyat Malaysia. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*