PH Tiada Agenda Untuk Rakyat, Ketirisan Berleluasa

Share This:

Rakyat Malaysia  hari ini menempelak kenyataan demi kenyataan yang telah dikeluarkan kepimpinan Pakatan Harapan yang menuduh kerajaan Barisan Nasional kononnya tidak mempunyai agenda untuk memakmurkan rakyat dan negara.

Menyifatkan tuduhan itu sebagai tidak berasas, rakyat Malaysia  sekali lagi menegaskan bahawa gabungan Barisan Nasional  itu komited dalam memperjuangkan isu rakyat dan menentang amalan rasuah, kronisme serta dasar yang menindas yang telah dibongkar oleh banyak pihak.

Hari ini, dunia mentertawakan Malaysia kerana mempunyai golongan rakyat yang sanggup mengajak Negara asing bagi mencampuri urusan  dalam Negara. Ramai diantara rakyat dinegara luar amat  hairan dengan sikap ini seolah-olah golongan ini mahu penjajahan atas nama demokrasi kedalam sebuah Negara yang begitu makmur.

Tindakan jahat mereka melabelkan Malaysia sebagai negara yang mengamalkan dasar kleptokrat, Negara yang gagal, Selamatkan Malaysia amat memalukan dan dilakukan oleh pihak Pakatan Harapan ke seluruh dunia. Pembohongan ini sebenarnya merupakan sebahagian agenda pakatan harapan untuk menutup penyelewengan wang rakyat  berbillion ringgit yang mereka lakukan.

Pemimpin Pakatan melakukan pembohongan atas nama NGO, atas nama kutipan derma yang mana baru-baru ini telah dibongkar  bahawa Rafizi Ramli telah mengutip dana jutaan ringgit dari kocek rakyat. Dana yang digunakan untuk kepentingan diri.

Begitu juga dengan pemimpin muda yang menjadi jutaan atas tiket politik Pakatan Harapan dan mempunyai hartanah yang melampaui batasan. Sedangkan satu pembangunan untuk kesejahteraan rakyat tidak pernah diamabil kira.

Begitu juga dengan kes rasuah demi rasuah yang dilakukan oleh seorang Ketua Menteri yang sehingga kini tidak digantung keahliannya dan tidak disarankan meletakkan jawatannya. Begitu lah politik Pakatan Harapan yang mana setiap ucapan yang mereka katakana itu adalah untuk melindungi  perkara jahat yang dilakukan.

Dalam pada itu, Barisan Nasional terus memperjuangkan agenda demi kepentingan rakyat antaranya  menaiktaraf sistem pengangkutan awam darat yang lebih baik, skim perumahan untuk rakyat dan terlalu banyak telah diusaghakan oleh kerajaan untuk rakyat.

Kewujudan Barisan Nasional  jelas untuk memastikan setiap pembangunan yang  sepatutnya dikecapi oleh rakyat dapat dinikmati serta perkongsian hasil Negara bersama rakyat  serta mewujudkan pentadbiran yang mengutamakan rakyat melalui penentangan kezaliman yang dilakukan oleh gabungan Pakatan Harapan sebagaimana di Pualu Pinang dan Selangor..

Rakyat juga  turut melahirkan kebimbangan dengan tindakan kerajaan Pulau Pinang  yang memberikan tanah pegangan untuk pemaju  dalam projek Terowong Dasar Laut yang kini masih terbengkalai. Projek yang melibatkan dana rakyat yang begitu banyak  dan tidak memperlihatkan hasil setelah bertahun tahun .

Situasi ini amat membimbangkan rakyat mengenai penguasaan tanah oleh warganegara asing  dan tambah pula dengan kerosakan hutan kekal yang amat serius dimana kekerapan berlakunya banjir kilat yang seakan sudah tidak terkawal lagi.

Rakyat  melihat situasi ini  dan  tidak mampu menyatakan pandangan mereka atas dasar pemerintahan kuku besi yang menjadi amalan  pemerintah pembangkang.

Justeru itu, Barisan Nasional menegaskan bahawa BN mempunyai agenda kukuh untuk menyelamatkan negara daripada kezaliman pembangkang, berbanding parti pembangkang yang tidak mempunyai agenda yang jelas sehingga gagal mentadbir negeri dengan baik.

“Hari ini, agenda Pakatan Harapan lah yang tidak jelas sama sekali – kegagalan mentadbir dan mengharmonikan negeri sendiri, apatah lagi terjebak pula dengan pelbagai skandal dan ketirisan yang melibatkan berbililion ringgit wang rakyat.

Malah, rakyat serta Barisan Nasional itu turut menasihati DAP serta sekutu mereka  agar tidak lagi memainkan isu perkauman, perbalahan agama, memburukkan Negara  dan mengungut penjawat awam kerana rakyat kini sudah boleh menilai dengan bijak dan tidak mudah terpengaruh dengan propaganda jahat tersebut.

  • PRU14.tv

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*