Dua Lelaki Curi, Masak Dan Makan Angsa Hitam Di Taman Xujiahui, Shanghai

Share This:

Dua orang lelaki di sebuah taman di Shanghai telah dituduh mencuri seekor angsa hitam, bawa baik, masak dan memakan separuh daripadanya di rumah mereka.

Ia disedari oleh pekerja-pekerja di taman Xujiahui di sana apabila seekor daripada lima angsa hitam telah hilang. Mereka menyiasat rakaman litar tertutup CCTV mendapati dua orang lelaki telah mencuri angsa itu pada 20 April lepas.

Polis berjaya mengesan dan menjejaki dua suspek berkenaan dan mereka dikenalpasti sebagai dua penghantar makanan tempatan dikenali dengan nama Zhou dan Wang. Dalam artikel Kankanews, dua orang itu memberitahu polis ketika soal siasat mereka pergi ke tasik di taman itu untuk memancing tetapi kemudian dikejar oleh pengawal keselamatan yang meronda.

Bagaimanapun, ketika meninggalkan taman itu, mereka menemui seekor angsa hitam dan merasakan mereka boleh memakan angsa itu kerana mereka lapar. Mereka kata, angsa itu sudah ditemui mati secara misteri.

Zhou sedih dengan kematian angsa itu tapi tidak mahu ia disia-siakan begitu sahaja.

Di rumah, mereka berdua membersihkan bulunya, merebus dan membiarkan ia di dalam peti sejuk beku sepanjang malam. Esoknya, mereka masak angsa itu siap dengan rempah ratus semua tetapi rasanya dikatakan tidak sedap lalu mereka membuang baki separuh lagi angsa itu.

Kedua-dua mereka kemudian ditahan oleh Polis Shanghai dan didakwa menangkap dan membunuh spesis haiwan yang di bawah perlindungan kelas ke-2.

Sebenarnya pada bulan Mac lepas, seorang pelawat di taman Yangzhou sanggup melompat pagar dan cuba mencuri telur angsa hitam.

Sebulan sebelum itu pula, sepasang angsa hitam tidak mahu lagi makan selepas telur mereka dicuri oleh pelancong di kawasan tumpuan pelancong di Gunung Tai di wilayah Shangdong. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*