DAP Berjuang Jaga Bangsa Mereka, Pakatan Berjuang Jual Agama, Bangsa Melayu

Share This:

Rakyat yang matang politik akan terus dapat mengingati perkataan-perkataan yang dikeluarkan oleh Kit Siang semasa mendesak Mahathir untuk meletakkan jawatan atas faktor tua dan nyanyuk. Perkatraan ini tidak pernah dikotakan sehingga kini.

Sesiapa sahaja sudah pasti  tahu apa yang terpacul keluar dari mulutnya.  Jika Mahathir bersara, esok saya juga akan bersara dalam politik. Namun perkataan tersebut hanya tinggal perkataan sahaja.

Itu lah DAP yang sebenarnya. Umpanan melalui cabaran akan dilakukan kan, umpanan melalui perkataan juga lah yang telah mengubah landskap  politik dan demografi di Pulau Pinang dan Selangor.

Hanya orang yang melihat dan mengkaji tingkap laku politik DAP dapat melihat hal ini. “Ubah” satu perkataan yang digunakan untuk menarik sokongan orang Melayu yang buta politik dan celik hasutan  menyokong DAP untuk meng”UBAH”  Pulau Pinang sekarang.

“Ubah” Juga telah mencorakkan penindasan terhadap kaum Melayu yang mana sebelum ini ada tempat tinggal dan sekarang  telah menjadi “hamba tebusan” di Pulau Pinang. Perkataan “Ubah” juga la DAP gunakan untuk mengubah segala bentuk janji manis  kepada rakyat yang bodoh politik dan percayakan DAP.

Selepas persidangan CEC DAP dan didapati berlakunya penipuan hanya kerana untuk mengekalkan  kekuasaan dinasti Lim, Penipuan dilakukan secara terangan dan  DAP bercadang untuk menggunakan lambang PAS sebagai “lesen” untuk bertanding.

“Lesen” ini adalah satu lesen dimana untuk menunjukkan  DAP amat relevan dengan semua bangsa dan sanggup berkongsi  apa sahaja dalam politik. Lihat ayat tersebut “ dalam politik”  ayat ini sememangnya benar , DAP sanggup berkongsi apa sahaja didalam politik dan tidak akan sanggup berkongsi kuasa dalam politik untuk memastikan bangsa cauvanis sebagai bos kepada bangsa lain.

Kita juga tidak pernah mahu melupakan bagai mana kedua anak beranak ini”menitiskan airmata” gatal mereka untuk meraih simpati rakyat. Air mata gatal ini juga telah memerangkap banyak simpati dihati tisu orang Melayu dan seterusnya melabelkan UMNO atau BN adalah kejam kerana  sanggup membuat  anak beranak ini menangis.

Tetapi sebilangan orang Melayu Pakatan ini lupa  menangisnya anak beranak ini adalah menangis kegembiraan  kerana dapat memperbodohkan orang Melayu seperti penyokong Pakatan Harapan. Tetapi UMNO dan BN tidak mahu rakyatnya menangis kerana tidak mempunyai apa-apa lagi setelah berkongsi kuasa dengan DAP dimasa akan datang.

Baru-baru ini Lim Kit Siang telah  bermain kata-kata lagi apabila  telah bersuara  dengan mengatakan bahawa PRU14 adalah PRU yang terakhir baginya. Proses politik yang sudah cukup lama diceburinya.

Apakah kita masih lagi mahu percaya bahawa ini merupakan PRU14 yang terakhir untuk Kit Siang , sedangkan pada tahun 1997 dia berkata jika Mahathir bersara atau berhenti menjadi Perdana Menteri dia akan bersara dalam politik?

Sehingga 2003 Kit siang masih berada dalam tampok politik Negara dan rakyat terus percaya Kit Siang akan mengotakan kata-katanya. Sehingga kini?

Kita sedia maklum bahawa DAP mensasarkan lima buah negeri Pantai Barat sejak dari PAP lagi. Negeri Pantai barat ini adalah kunci kekayaan dan kuasa manopoli yang mana  berhadapan dengan Selat Melaka sebagai laluan perdagangan.

Kita menjangkakan sasaran 5 buah negeri pantai Barat ini akan diperkukuhkan dengan menambah kawasan kemenangan DAP lagi. Terutama di Johor  Selangor dan Pulau Pinang.  Gelang Patah satu ketika dahulu adalah  sasaran utama  DAP  dan kini telah berada didalam tangan mereka.

Gelang Patah adalah kunci kejayaan DAP untuk mengembangkan lagi di beberapa kawasan Parlimen  yang berdekatan untuk PRU14 akan datang.  Gelang Patah merupakan sumber kekuatan DAP dalam hala tuju untuk menguasai 5 buah negeri.

Jadi apakah benar PRU14 ini merupakan PRU yang terakhir untuk Kit Siang sedangkan amanah PAP yang dipegang olehnya masih belum tercapai lagi.

Oleh itu penyokong Melayu Pakatan jika ada akal gunakan sebaiknya , DAP melihat perjuangan bangsa  mereka dan Melayu Pakatan berjuang menjual bangsa dan Agama sendiri.

  • PRU14.tv

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*