71 Tahun UMNO Sudah Berbakti Kepada Rakyat, Terhutang Budi Selamanya

Share This:

Hari ini, hakikatnya satu sejarah akan tercipta di Stadium Nasional Bukit Jalil apabila kira-kira 150,000 orang lautan merah akan berhimpun malam ni meraikan sambutan ulangtahun ke-71 parti UMNO parti yang sudah lama bertapak dan terpahat di hati rakyat sebagai sebuah parti yang berbudi serta berbakti.

Nafas parti keramat orang Melayu ini bermula pada 11 Mei 1946 di Istana Besar, Johor Bahru dan sehingga hari ini parti ini tidak pernah leka dan berhenti dari mendengar serta menyelesaikan masalah rakyat di seluruh pelusuk negara.

Angka 71 tahun sebenarnya bukan tua, ia adalah simbol kekuatan parti UMNO yang masih gah berdiri sebagai sebuah parti teras dalam gabungan untuk rakyat iaitu Barisan Nasional (BN) mentadbir negara sejak kemerdekaan lagi.

Di hati semua rakyat, UMNO sudah terbukti selama ini berjasa dan menyelesaikan masalah yang menghantui rakyat dari segi pembangunan, keamanan, keselamatan, kos sara hidup serta kestabilan.

Tidak boleh dinafikan sama sekali, angka 71 tahun cukup untuk membuat puluhan juta rakyat terhutang budi dengan UMNO kerana titian masa hidup mereka sejak lahir sehingga dewasa dibayangi jasa dan bakti parti terbesar orang Melayu itu.

Bagi mereka yang merasai fasa awal negara ini merdeka, mereka tetap teguh dan kekal mengundi UMNO pada setiap Pilihan Raya Umum (PRU) kerana budi yang UMNO curahkan telah memastikan mereka dan keluarga mereka berjaya mendapatkan kehidupan sejahtera di negara ini.

Perhimpunan malam ini akan memperlihatkan kebanyak dari insan yang dibantu dengan bakti UMNO ini hadir secara rela hati memberikan sokongan kepada UMNO untuk UMNO terus mendapat semangat untuk terus berbakti.

Bukan macam DAP, cuba cabar tengok mereka buat perhimpunan besar seperti ini dan berapa ramai yang datang. Stadium Nasional Bukit Jalil itu tidak penuh pun nanti dek ahli-ahli dan pemimpin mereka.

Baru buat perhimpunan kecil untuk pemilihan parti pun sudah mahu tipu keputusan pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC), DAP sampai sekarang masih tak selesai lagi dan ahli-ahli DAP terus diperbodohkan oleh barisan pemimpin CEC yang tidak diiktiraf oleh Jabatan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Dari 2012, masih lagi tidak selesai masalah ini.

Pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang di dalam parti itu terus memimpin dengan gaya pemerintahan diktator tanpa menghiraukan masalah dan kemelut yang dilalui oleh ahli DAP.

Kalau tanya dengan ahli DAP yang ramai sudah sedar dan keluar dari parti, mereka sudah benci kepimpinan Kit Siang yang masih enggan melepaskan jawatan biarpun umur sudah meningkat tua. Mereka kata, Kit Siang selagi tidak berjaya duduk di kerusi sebagai Perdana Menteri, dia tidak akan puas dan akan terus melakukan apa yang terdaya termasuk strategi jahat untuk mencapai impian itu.

Ketika parti yang pernah kuat di negara lain tumbang satu persatu di Jepun, Indonesia, Britain dan Australia, BN masih kekal ampuh sebagai parti majoriti dalam Kerajaan Pusat dan UMNO menjadi parti terbesar dalam BN serta terus kekal menjadi pilihaan rakyat.

UMNO terus kuat dan kekal juara di hati rakyat dengan pimpinan Presiden UMNO merangkap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Lautan merah bakal mengegarkan Stadium Nasional Bukit Jalil malam ini bukti UMNO parti yang paling tepat pilihan raykat Malaysia. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*