Video Wartawan Sarawak Report Ganggu Rosmah Di London

Share This:

MEDIA pro pembangkang yang diketuai DAP terus menjalankan “arahan” untuk menganggu isteri Perdana Menteri Malaysia Datin Seri Rosmah Mansor di luar negara. Mereka dilihat biadap dan kurang ajar serta bercakap senada dengan pembangkang seolah-olah telah diberi skrip terlebih dahulu.

Dua wartawan Britain tersebut menunggu di luar pagar sebuah bangunan di London untuk menyoal atau lebih tepat “cari pasal” dengan Datin Seri Rosmah. Perlukah mereka bertindak sedemikian?

Salah seorang daripada mereka dilihat terus mempersoalkan tindakan pengawal yang cuba mengelak diri daripada jurukamera.

“Hi, selamat datang ke London,” kata salah satu wartawan itu sambil menyindir pegawai Malaysia yang mengiringi rombongan Rosmah ke London.

“Kamu tidak patut datang ke London sekiranya tidak mahu gambar diambil oleh wartawan. Ini negara bebas,” katanya dalam video YouTube dimuat naik Raja Petra Kamaruddin.

Sementara itu, Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Salleh Said Keruak membidas tindakan wartawan itu mengherdik Rosmah.

“Kita jangkakan mereka yang dikatakan bertamadun di England akan sekurang-kurangnya menunjukkan rasa hormat kepada isteri perdana menteri negara luar tetapi nampaknya diplomasi hanya untuk orang mereka sahaja.

“Mereka melaungkan dakwaan palsu dengan menyatakan kebebasan akhbar membolehkan mereka berkata apa saja,” katanya dalam penulisan blog malam tadi.

– PRU14.tv

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*