‘Scammer Amatur’ Tertangkap Menipu

Share This:

Apabila sebut pasal scammer saja, pastinya ramai yang naik tekanan darah mereka. Maklumlah, mana ada orang yang suka golongan scammer ini melainkan di kalangan scammer itu sendiri.

Kisah seorang lelaki yang dikenali sebagai Ezatul Min Ki yang baru ditipu scammer telah jadi tular hari ini apabila beliau datang dari jauh semata-mata mahu swap telefon sebelum menyedari bahawa beliau sebenarnya hampir ditipu.

Apa yang menjad lebih menariknya bila scammer itu sebenarnya budak mentah yang baru-baru berjinak dengan dunia scamming ini. Buat sakit hati saja kan?

Kejadian ini berlaku pada 6 Mei pada pukul 4.00 petang. Dalam video ini korang boleh nilai sendiri seorang member ini datang jauh-jauh niat mahu swap iPhone 6s Plus dengan dia iPhone 7 budak itu. Sampai-sampai macam ini jadinya.

Berhati-hati kalau mahu COD
Bukti screencap dan video ini merupakan pengajaran untuk semua orang di dalam Facebook supaya lebih berhati-hati kalau mahu COD jauh-jauh.

Dan scammer yang masih aktif itu pun, buat berhenti-hentikanlah kerja-kerja terkutuk macam ini.

Dah jumpa mak ayah dia tapi kan…
Member sudah berjumpa dengan parents dia di rumah. Tetapi parents dia buat tidak tahu macam tidak mahu ambil kisah pasal anak dia buat kerja menipu sebab budak itu bukan sekali buat kerja macam itu.

Masa berjumpa dengan family budak itu, budak itu dengan tunjuk eksyen siap sound balik pada member dia cakap macam ini:

“Anak tangkap aku tangkaplah. Masalahnya aku tak ambil iPhone kau lah. Aku tipu saja”

Mengaku juga akhirnya…
Lepas itu dia mengaku yang dia cakap;

“Aku pernah sekali tipu orang itu, lepas itu orang itu datang minta balik telefon itu. Aku sudah bagi balik telefon orang itu dan aku tidak buat apa-apa”

Anak kau yang menipu, aku pula kau salahkan?
Lepas itu mak dia backup;

“Haaa, tak buat apa-apa”

Maka mak bapa diaorang lagi mahu salahkan member kenapa percayakan anak dia itu. Dia orang macam tidak ambil peduli. Member memang mahu report balai tetapi kasihan sebab dia itu budak.

-pru14.tv-

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*