Mungkinkah Adam Rosly Bakal Dedahkan Sesuatu Tentang Rafizi Dalam Masa Terdekat?

Share This:

Bukan satu rahsia lagi bahawa memang wujud perseteruan antara anak muda “terlajak kaya”, Adam Rosly dan Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli. Tidak sukar untuk menterjemahkan perseteruan mereka kerana Adam Rosly seperti yang kita ketahui berada di bawah “lindungan” Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin yang menjadi orang kuat kepada Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Azmin Ali.

Bagi Rafizi pula, dia adalah orang kesayangan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang masih lagi menjunjung kepercayaan bahawa hanya Anwar sahaja yang layak menjadi Perdana Menteri Malaysia. Justeru, tidak hairanlah apabila melihat Rafizi akan sentiasa mempunyai masalah dengan kem Azmin tidak mengira apa jua isu yang dibangkitkan.

Agak menghairankan apabila melihat reaksi Rafizi setiap kali dia diserang oleh Adam Rosly. Dalam masa kurang daripada 48 jam, Rafizi pasti akan memberikan respon terhadap perkara yang dibangkitkan oleh Adam Rosly. Persoalannya, adakah Adam Rosly tahu akan segala skandal dan penyelewengan yang dilakukan oleh Rafizi sepanjang menjadi Ahli Parlimen?

Lihat sahaja bagaimana Rafizi begitu pantas menjawab serangan yang dilancarkan oleh Adam Rosly minggu lalu. Ianya kelihatan seperti mahu menutup terus mulut Adam Rosly dari berbicara tentangnya. Malah, Rafizi juga antara orang dalam PKR yang pantas mengeluarkan kenyataan menghentam Adam Rosly walaupun mahkamah belum lagi menjatuhkan hukuman.

Apa sebenarnya yang ditakutkan Rafizi? Adakah apa yang bakal keluar dari mulut Adam Rosly mungkin akan mengundang musibah yang besar terhadap Rafizi serta masa depan politiknya? Adakah Adam Rosly tahu benar tentang penubuhan Invoke dan siapa di belakang penubuhan berkenaan? Paling utama, adakah Rafizi juga terlibat dalam penggubahan wang haram seperti mana yang pertuduhan yang dikenakan terhadap Adam Rosly?

Juga menarik untuk disaksikan, adakah akhirnya Adam Rosly akan membuka mulut terhadap rahsia yang selama ini disimpan kemas oleh Rafizi? Ini kerana, Adam Rosly hari ini telah digantung keahliannya akibat pertuduhan yang sedang di hadapinya. Justeru, mudah baginya untuk mengeluarkan sebarang kenyataan untuk menjatuhkan Rafizi.

Apa yang pasti, Adam Rosly boleh diibaratkan sebagai “bayangan maut” buat Rafizi. Apa sahaja yang keluar dari mulut Adam Rosly pasti akan disambut dengan pantas oleh Rafizi tanpa memperdulikan samada isu berkenaan kecil ataupun besar. Sama-sama kita saksikan samada Adam Rosly berani ataupun tidak meneruskan serangannya terhadap Rafizi dalam masa terdekat.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*