Klopp Salahkan Padang Kering

Share This:

PENGURUS Jurgen Klopp menyalahkan keadaan padang kering sebagai punca Liverpool gagal mengukuhkan peluang mara ke pentas Liga Juara-Juara selepas sekadar seri 0-0 dengan Southampton pada aksi Liga Perdana Inggeris, malam Ahad.

Liverpool menduduki tangga empat teratas sejak menundukkan Hul di gelanggang sendiri pada 24 September lalu.

Namun, mereka terlepas peluang untuk mengukuhkan peluang kekal di kelompok empat teratas selepas gagal menjinakkan Southampton.

James Milner mempunyai peluang terbaik untuk memecahkan kebuntuan tetapi sepakan penaltinya pada babak kedua tersasar.

“Saya tahu tiada siapa yang mahu mendengarnya tetapi saya berani katakan keadaan padang amat kering.

“Kami berikan semua air yang kami ada dan selepas 15 minit ia amat kering kerana angin. Anda boleh lihat betapa sukar bagi pemain untuk melakukan banyak hantaran.

“Dalam permainan ini anda perlu melakukan yang terbaik, jika mustahil dan di gelanggang sendiri anda perlu keadaan yang terbaik. Hari ini kami tidak memilikinya. Itu bukan kesalahan sesiapa. Semua pemain sudah mencuba segala-galanya tetapi tidak berjaya,” kata Klopp.

Liverpool menduduki tempat ketiga dengan mengutip 70 mata daripada 36 perlawanan dengan dua baki perlawanan yang perlu diharungi.

Pasukan itu hanya dipisahkan satu mata dengan City yang masih mempunyai baki tiga perlawanan dalam tangan menyebabkan saingan untuk kekal dalam kelompok empat teratas semakin sengit.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*