Que Haidar Sedekah Baju Raya Kepada Golongan Gelandangan

Share This:

Aidilfitri semakin menghampiri. Anda sudah dapatkan baju raya? Atau mungkin anda merasakan masih terlalu awal untuk memikirkan sambutan Ramadan dan Aidilfitri?


Selalunya waktu-waktu begini kebanyakan artis yang berusaha dengan pengusaha baju raya akan menampilkan koleksi terbaru mereka selain menganjurkan pertunjukan promosi dan pertunjukan fesyen.


Namun, aktor Que Haidar dan pengeluar baju Melayu, Qierahman mengambil pendekatan berbeza pada tahun ini dengan memilih untuk mengedarkan koleksi terbaru mereka kepada golongan gelandangan di sekitar Kuala Lumpur, baru-baru ini.
Memetik Harian Metro, Que berkata Qierahman mahu memberi sedekah koleksi baju mereka kepada yang kurang berkemampuan.


Dan tanpa banyak songeh, Que terus bersetuju selain sangat berbesar hati kerana program itu membabitkan isteri serta anak-anaknya.


“Pada saya mendekati golongan gelandangan bersama anak-anak memberi peluang mereka melihat sendri betapa bertuahnya diri mereka dengan kehidupan dan rezeki yang diberikan.

“Pengalaman sepanjang program itu dilaksanakan, saya harap mereka lebih matang berfikir mengenai hidup dan menjadi insan lebih bersyukur pada masa hadapan,” katanya.Foto: BH OnlineBagaimanapun, mereka hanya memberikan selimut kepada kanak-kanak kerana Qierahman tidak menyediakan baju untuk mereka.


Dah bagi selimut pun sudah memadai dan secara tak langsung ia menunjukkan mereka prihatin terhadap anak-anak gelandangan. Diharap Que dan keluarga teruskan usaha murni itu.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*