Video Gadis Buat Som Tam Ditonton Lebih 8 Juta Penonton Dalam Masa Seminggu

Share This:

Makanan ala Thailand sememangnya tidak asing lagi di kalangan penduduk Asia Tenggara. Antara menu paling popular dari Negeri Gajah Putih itu adalah Tom Yam dan Som Tam yang pastinya mempunyai ramai penggemar terutamanya penduduk Malaysia.


Bercerita mengenai Som Tam (Kerabu Betik Muda), beberapa rakaman video memaparkan seorang gadis Thailand sedang menyediakan Som Tam menjadi tular dan rancak dikongsikan pengguna Facebook sejak beberapa hari lepas.

Video yang dimuat naik di laman Facebook Narumon Yasachai pada 29 April lalu kini ditonton lebih 8 juta kali. Wow! Dalam masa seminggu sahaja sudah ditonton sebanyak itu. Apa yang menarik sangat video itu ya?


Selepas diteliti video itu satu persatu, rupa-rupanya gadis yang dikenali sebagai “Nong Ting, Isaan pretty” bukan sahaja hebat dalam menyediakan Som Tam malah penampilannya yang seksi ketika sedang menumbuk bahan-bahan membuat Som Tam telah menarik perhatian netizen terutamanya kaum lelaki.

Memetik dari portal Coconuts Bangkok, berdasarkan jumlah cili yang dimasukkan ke dalam Som Tam, gadis itu kemungkinan besar berasal dari bahagian timur laut Thailand.


Rata-rata netizen memuji kebolehan Nong Ting yang hebat di dapur, segelintir netizen yang lain pula merasa kagum melihat kecantikan Nong Ting.


Untunglah siapa yang menjadi “future husband” gadis ini kan, sudahlah cantik pandai memasak pula tu. Perfect! –

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*