Lim Kit Siang dan Mahathir Sama-Sama Akan Menghancurkan

Share This:

Dua orang pemimpin, Lim Kit Siang dan bekas Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad di penghujungnya bakal menghancurkan diri mereka sesama sendiri kerana mereka ibarat si penyamun berkawan dengan penyamun, dua-dua ada niat tak baik.

Ketika Mahathir dalam kerajaan, beliau kononnya di pihak baik dalam Barisan Nasional (BN) dan Kit Siang adalah si jahat dalam DAP yang cuba mahu menjatuhkan kerajaan pimpinan Mahathir sampai disumbat ke dalam tahanan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) oleh Mahathir.

Pada masa ini pula, Mahathir yang sudah umum keluar BN dan tubuhkan parti baru, PPBM pula menagih simpati dari Lim Kit Siang untuk sama-sama membantu dalam menjatuhkan kerajaan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. Mahathir sanggup memperjudikan semua prinsipnya yang bencikan DAP, tidak suka pada DAP dan sanggup mengatakan bahawa DAP sebenarnya baik demi menjayakan kerjasama ini.

Di depan Kit Siang, Mahathir menjadi sehabis-habis baik dan tunduk demi diterima oleh DAP sebagai rakan sekutu masuk dalam pakatan pembangkang iaitu Pakatan Harapan. Dalam benak masing, Kit Siang sudah pasti tidak akan mengambil enteng apa yang ditawarkan oleh Mahathir, bukan mudah hendak dilupakan kutukan dan hinaan yang dibuat Mahathir ketika jadi Perdana Menteri.

Dalam otak Penasihat DAP itu pula, kalau terima Mahathir yang ada reputasi sebagai bekas Perdana Menteri, ada harapan DAP boleh menang besar dalam Pilihan Raya Umum (PRU) dan jika menang, dia akan harapkan DAP dapat kerusi yang banyak sudah tentu Kit Siang ada harapan untuk dilantik sebagai Perdana Menteri. Permainan politik DAP amat berbahaya.

Perkara yang paling mereka sering katakan mereka tidah mahu, itulah sebenar-sebenarnya yang mereka mahu. DAP katakan mereka tidak pernah mahukan jawatan Perdana Menteri, itulah sebenarnya yang mereka mahu, Anak Kit Siang, Lim Guan Eng sudah jadi Ketua Menteri Pulau Pinang, takkan Kit Siang tidak mahu.

Mustahil Kit Siang boleh melupakan segala kejahatan yang Mahathir lakukan kepada beliau sepanjang menjadi PM.

Kit Siang akan menunggu saat kerjasama dengan Mahathir berjaya selepas Pilihan Raya Umum (PRU) nanti untuk menamatkan karier Mahathir manakala Mahathir pula akan menunggu saat sama untuk mencari jalan melenyapkan DAP sebaliknya mahu memartabatkan anaknya Datuk Seri Mukhriz sebagai Perdana Menteri.

Secara ringkasnya, sampai masa Mahathir dan Kit Siang akan “membunuh” karier politik mereka sesama sendiri dan mereka masing-masing akan termakan diri dek kerana tamaknya kuasa.

Selagi pembangkang bergerak atas dasar tamak haloba untuk kuasa, selagi itu kerajaan dan pemimpin yang adil di pihak benar iaitu Barisan Nasional (BN) akan terus menjadi pilihan rakyat.

Kerjasama PPBM, DAP, PKR dan PAN tidak akan ke mana-mana dan akan berakhir dengan kesemuanya hancur binasa. –  pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*