Azwan Ali Carut Pengacara Sekarang Ramai Yang Sampah !

Share This:

Selebriti bermulut laser, Azwan Ali menerusi majalah Pepatung menyatakan pengacara zaman kini ramai yang tidak mempunyai kreadibiliti untuk mengacara. Manakala lambakan pelawak yang menjadi trend mengacara sehingga dijulang habis-habisan oleh stesen televisyen kerana populariti mereka.

“Kebanyakan pengacara sekarang sampah! Biarkan mereka belajar daripada carutan terpaksa ini. Saya perhatikan lambakan bintang yang mengecap populariti mendadak hanya kerana bergelar pengacara. Suka untuk saya mengingatkan bahawa tugas pengacara penuh dengan adab sopan”

“Produk yang ditampilkan sebagai pengemudi acara amat mendukacitakan. Bukan saya saja yang mengkritik, malah masyarakat. Kebanyakan program yang kononnya berprestij cenderung mengutip bintang yang tidak memiliki kepakaran. Mereka diangkat kerana populariti dan faktor rupa semata.

Malah Azwan turut memetik kejadian sebuah stesen televisyen yang terpaksa menggantung kerja seorang pelawak dan membuat permohonan maaf yang terlebih berjenaka mengenai nama bapa seorang atlet.

“Begitu juga dengan bintang komedi yang mendominasi rancangan selaku pengacara. Memang mereka lucu dalam penyampaian, tetapi perlu berpada-pada. Ramai membuat lawak bodoh ketika siaran langsung. Bayangkan ketua pegawai eksekutif stesen TV terpaksa terbang jauh demi memohon maaf secara terbuka disebabkan kesilapan seorang pengacara.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*