ADUN Di Selangor Semua Hidup Senang? Apa Yang Diberikan Oleh Azmin Pada Mereka?

Share This:

Portal pro-pembangkang Suara Pakatan Harapan hari ini menulis artikel bahawa wakil rakyat pembangkang di Selangor sudah kaya dan tidak mungkin akan melompat parti seperti khabar angin yang digembar-gemburkan bahawa ada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dari PKR akan mengumumkan keluar parti dan mahu menjadi ADUN Bebas.

Menurut portal itu, perkara itu sangat mustahil berlaku kerana semua ADUN di Selangor ditatang bagai minyak yang penuh oleh Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan diberikan kesenangan dari segi wang ringgit.

Sejak Timbalan Presiden PKR itu mengambil alih jawatan selaku Menteri Besar, mereka dijaga dengan baik oleh Mohamed Azmin dan mereka sudah hidup senang sekarang jadi untuk apa mahu lompat parti. Artikel di blog berkenaan membuat spekulasi boleh dibuat adakah beliau sudah beli semua ADUN dan memberikan kekayaan kepada mereka?

Amat wajar Menteri Besar menjawab isu ini dan menjelaskan dalam bentuk kesenangan apa yang diberikan oleh beliau kepada wakil-wakil rakyat di Selangor.

Amat perlu pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberikan perhatian serius pada perkara ini dan merisik apakah jenis habuan yang diberikan oleh Mohamed Azmin dan dalam bentuk apa.

Difahamkan, sekarang ini beliau ada membawa Exconya melancong pergi ke luar negara kononnya untuk memujuk mereka supaya jangan keluar dari PKR.

Mohamed Azmin sekarang ini begitu gelabah kerana PAS dalam muktamarnya di Kedah hujung minggu lepas sudah menerima sebulat suara usul supaya PAS memutuskan hubungan dengan PKR di Selangor dan bergerak secara sendirian. Mana mungkin Mohamed Azmin boleh duduk diam kerana PAS adalah saham terbesar kemenangan PKR di negeri itu.

Jika PAS tiada, sudah pasti kerusi DAP akan menjadi lebih banyak dan sudah pasti Menteri Besar Selangor adalah pemimpin boneka yang bakal mengikut telunjuk DAP.

Mungkin benarlah kata orang ramai, jadi wakil rakyat di Selangor ni beruntung, akan jadi cepat kaya dan dapat duduk rumah banglo sebab Menteri Besar begitu baik. Tak hairanlah, Ketua AMK PKR Ampang, Datuk Adam Rosly ada rumah banglo ala-Disneyland biarpun tak ada apa jawatan pun dalam Kerajaan Negeri Selangor. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*