DAP Tidak Akan Calonkan Zairil Pada PRU14

Share This:

ZAIRIL Khir Johari pemimpin “Melayu” yang menjadi kebanggaan DAP dilihat bakal tersungkur menjelang Pilihan Raya Umum ke 14(PRU14) kelak. Beliau dilahirkan pada  17 Oktober 1982. Ibunya Puan Seri Christine Lim hanya berkahwin dengan Tan Sri Md Khir Johari pada tahun 1996.

Sebelum ini beliau diwar-warkan oleh DAP sebagai anak Melayu kebanggaan parti Cauvanist tersebut namun pendedahan status sebenar beliau dilihat bakal menjejaskan peluang Zairil untuk beraksi pada PRU14. Tambahan pula Zairil kini diselubungi dengan skandal yang melibatkan ramai wanita.

Pengendali laman Malaysia-Today, Raja Petra Kamaruddin (RPK) pula mendakwa DAP khususnya Lim Kit Siang telah melakukan penipuan imej dengan mempotretkan Zairil Khir Johari yang berlainan dengan identiti asalnya semata-mata untuk menarik undi Melayu-Islam.

“Jika Kit Siang begitu mengambil berat tentang kebenaran, mengapa dia melindungi Zairil?

“Mengapa dia membenarkan Zairil berpura-pura bahawa dia adalah seorang Melayu-Muslim walhal dia tidak?

“Nama Zairil adalah Christopher Ross Lim dan bukan Zairil Khir Johari dan dia bukan seorang Muslim. Dia adalah seorang Kristian.

“Namun Kit Siang membenarkan dusta ini berterusan kerana dia mahu mempotretkan Zairil sebagai apa yang dipanggil ‘muka Melayu’ daripada DAP,”dakwa RPK beberapa bulan lepas.

Dalam masa yang sama video-video dan gambar-gambar lelaki yang menyerupai Zairil berpelukan penuh ghairah menari serta bercumbu tanpa segan silu di meja makan mula viral di media sosial.

Ramai penganalisis politik berpendapat bahawa video dan gambar intim terlebih mesra tersebut disebarkan oleh orang dalam DAP sendiri memandangkan mereka telah bosan dengan layanan “istimewa” yang diberikan oleh kepimpinan tertinggi DAP terhadap anak angkat Allahyarham Tan Sri Md Khir Johari sedangkan sumbangan Zairil kepada parti DAP dilihat amat tidak memberangsangkan.

Daripada DAP terpaksa mendukung “biawak hidup” maka lebih baik nama Zairil digugurkan dari senarai calon yang bakal bertanding dalam PRU14 yang akan berlangsung dalam masa terdekat.

#ZairilPencintaWanita

  • PRU14.tv

 

 

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*