Selamat Hari Pekerja 2017: Pekerja Kreatif, Pencetus Inovasi – MB Razif

Share This:

Hari Pekerja yang sentiasa disambut pada 1 Mei setiap tahun adalah bertujuan untuk memperingati perjuangan setiap daripada kita yang berusaha keras dalam membangun dan mempesatkan lagi ekonomi serta pembangunan negara.

Tanpa khidmat bakti dan usaha mereka, generasi sekarang tidak mungkin dapat menikmati keselesaan yang sedia ada sekarang.Tiada organisasi, kecil mahupun besar, yang mampu pergi jauh tanpa pekerja yang yakin dan percaya dalam misinya serta memahami cara untuk mencapainya.

Begitu juga dengan negara kita Malaysia. Sebagai pekerja marilah kita menyumbang kepada pembangunan negara dengan mempertingkatkan kreativiti dan produktiviti.

Bersempena dengan cuti ini, marilah kita bersama-sama mengambil peluang untuk menikmatinya dengan keluarga, rakan-rakan serta orang tersayang. Manfaatkan setiap masa bersama mereka kerana selepas ini, mungkin kerana kerja dan komitmen kita yang tinggi, kita tidak dapat meluangkan masa bersama.

Bagi yang berjalan jauh serta pulang bercuti, berhati-hatilah di jalanraya. Ingatlah orang yang tersayang dan hargailah nyawa yang kita ada ini.

Akhir kalam, saya mewakili kerajaan negeri Terengganu mengucapkan Selamat Hari Pekerja 2017: Pekerja Kreatif, Pencetus Inovasi.

Wabillahi taufiq wal hidayah, wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

YAB Dato’ Seri Haji Ahmad Razif bin Abd Rahman
Menteri Besar Terengganu

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*