Cochin Jews Karala Yang Tidak Pernah Rasa Bersyukur

Share This:

Rakyat di negara ini tidak seharusnya memperjudikan masa depan negara hanya kerana terpengaruh dengan sentimen dibawa oleh individu berpengaruh dalam politik.

Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa, berkata rakyat seharusnya membuat keputusan bijak dengan mengekalkan kuasa sedia ada terhadap UMNO, iaitu tunjang utama dalam Barisan Nasional (BN) atau mengambil risiko memilih pakatan pembangkang yang pro-DAP.

Sejak Malaysia mencapai kemerdekaan, orang Melayu sebagai komuniti paling besar di negara ini yang memerintah negara melalui UMNO. Komuniti Melayu yang terbesar ini pula telah diganding erat bersama dengan beberapa parti yang berasaskan kaum bersatu dalam membentuk  satu gagasan yang dinamakan Barisan Nasional.

Kerjasama UMNO  bersama kaum lain dalam BN telah berjaya membuktikan rekod baik dalam membangunkan negara dan mempertahankan kepentingan bangsa Melayu dan Islam tapi pada masa sama UMNO sebagai majoriti turut menjaga kepentingan kaum minoriti berdasarkan kontrak sosial.

Kebimbangan banyak pihak ialah apabila  orang Melayu mengambil risiko untuk menukar kerajaan hanya disebabkan terbawa-bawa terhadap sentimen cuba disuntik personaliti politik yang kini bekerjasama dengan pakatan dalam DAP.

DAP sejak 1964 lagi telah beragenda untuk membentuk sebuah kerajaan yang berkonsepkan  Malaysian Malaysia yang mana akan menganggu gugat  Perkara 152 dan Perkara 153  dimana didalamnya termaktub hak-hak kepentingan orang Melayu.

Hak-hak keistimewaan orang Melayu ini terus diganggu oleh DAP tanpa menghormati kontrak sosial yang telah dipersetujui. DAP beranggapan bahawa hak-hak  keistimewaan orang Melayu ini merupakan satu ketidakadilan yang dilakukan oleh pemerintah terhadap kaum yang lain.

Hasutan sedemikian terus dilontarkan kepada  rakyat agar terutama orang Melayu agar turut bersama bersama DAP melakukan penentangan untuk menghapuskan apa yang dimiliki oleh orang Melayu.

Penantian yang begitu lama DAP dalam agenda ini mula bersinar apabila kemasukan  beberapa parti politik orang Melayu ke dalam kelompok Pakatan Harapan. DAP sememangnya mengharapkan orang Melayu  untuk dipergunakan  sebagai alat untuk memusnahkan Agama Islam dan Bangsa Melayu di Malaysia.

DAP hanya menggunakan kepentingan dalam parti berasaskan orang Melayu termasuk Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan Parti Amanah Negara (PAN) untuk meneruskan kekuasaannya. PPBM yang diketuai oleh Mahathir terus diberikan tempat dan dianggap satu hadiah terbaik untuk mereka melancarkan gerakan yang telah lama dirancang.

Mahathir telah mengkhianati orang Melayu apabila beliau sanggup untuk bersama DAP dalam menubuhkan PPBM, walaupun Mahathir sendiri dan teramat tahu bahawa  DAP yang mempunyai sikap rasist dan mahu merampas hak hak kepunyaan Melayu dalam Negara ini atas nama demokrasi

Sekarang  masa telah membuktikan bahawa  Mahathir sudah bersama dengan Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang dalam segala usaha bersama untuk mengkhianati Melayu , itu cukup untuk membuktikannya.

Jika dengan mengetuai PPBM sebagai  kumpulan yang mahu menolak hak-hak istimewa orang Melayu , Islam dan sebagainya, maka cukup untuk menjawab dengan sendiri. Dalam apa cara sekali pun Mahathir yang berketurunan Cochin jews akan melakukan.

Pilihan Raya Umum ke-14 ini akan menjadi medan pertempuran antara BN dan pakatan pro-DAP kerana pembangkang hanya mengharapkan populariti DAP untuk menang.  Manakala DAP pula hanya menggunakan parti ini untuk menambah kuasanya daripada 39 kerusi Parlimen kepada 50 hingga 60 kerusi Parlimen supaya mereka boleh menang pilihan raya.

Sebagai Melayu yang waras dan sedar segala tindakan ini,  seharusnya  terus mendokong wadah perjuangan UMNO untuk bangsa Melayu dan bukan untuk menunaikan hajat peribadi segelintir pengkhianat  dari bangsa Melayu yang tidak akan pernah puas.

  • PRU14.tv

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*