Belakang Hospital Pun Jadi Adegan ‘Beauty And The Beast’

Share This:

Dek kerana tak dapat menahan kegersangan, dua remaja kantoi bercumbuan di belakang sebuah bangunan di Hospital Betong, Sarawak.


Seorang pengguna Facebook dengan nama akaun AuGustine Bayinz baru-baru ini, memuat naik dua keping gambar memaparkan remaja terbabit yang disifatkannya sedang ‘mencuci mulut dan air liur’.

“Sanggup bercumbuan di belakang tempat Dialysis. Orang lain nak cuci buah pinggang, kamu berdua nak cuci mulut dan air liur,” tulisnya.


Lebih menyedihkan, gadis berkenaan masih mengenakan seragam sekolah sementara pasangannya itu dipercayai lebih muda daripadanya.





Bagaimanapun, terdapat segelintir pihak kurang senang dengan perkongsian itu, menyalahkan AuGustine kerana menjatuhkan maruah remaja terbabit dengan memuat naik gambar mereka di media sosial.





Perkongsian itu menerima reaksi berbeza daripada orang ramai. Ada yang memandang perkara itu sebagai perkara negatif, tidak kurang juga yang menyifatkannya sebagai suatu perkara remeh.

“Buat apa nak kecoh, itu hal mereka. Berani buat berani tangung lah. Aku rasa kalian pun pernah buat macam tu. Jadi diam-diam saja la kawan,” tulis netizen.





Foto: FB AuGustine Bayinz



Apapun, perkara ini harus dibendung segera kerana ia boleh menjurus kepada kemaksiatan, selain mendorong perbuatan jenayah yang semakin berleluasa. Anda tahu apa aktiviti anak atau adik anda di luar waktu sekolah? Ambil tahu!

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*