Payudara Gergasi Di Kota London Cetus Kontroversi Dunia

Share This:

Ini buah dada terbesar di dunia! Kota London dihiasi dengan sebiji belon besar menyerupai payudara wanita lengkap dengan putingnya yang menonjol dan menarik perhatian ramai.

Belon gergasi itu diletakkan di atas sebuah gedung bertingkat yang dilewati ramai warga kota berkenaan.


Macam mana belon dengan rupa sedemikian boleh muncul dan menggemparkan orang ramai di Shoreditch, London?Memetik BoredPanda, anatomi gergasi berkenaan merupakan sebahagian dari kempen sosial yang dimulakan Mother London, sebuah agensi  dari British Independent yang ingin meningkatkan kesedaran berhubung stigma masyarakat terhadap ibu yang menyusui.

“Sukar dipercayai bahawa para ibu di UK masih rasa seperti sedang diperhatikan dan dianggap melakukan perkara tidak sopan ketika menyusukan anak di kawasan awam.

“Projek ini bersempena sambutan Hari Ibu yang meraikan hak para ibu untuk menentukan bagaimana dan di mana mereka mahu menyusukan anak mereka tanpa berasa segan atau bersalah,” tulis Mother London dalam sebuah entri.Foto: Bored Panda/Mother London

Segelintir masyarakat menganggap menyusukan anak di tempat awam merupakan hak dan kewajiban seorang ibu, namun ada berpendapat tindakan itu melanggar norma sosial.


Pemasangan belon itu menandakan bermulanya kempen #freethefeed, walaupun kesannya masih belum dapat dilihat hasilnya. Apapun, Mother London berjaya meraih perhatian dari seluruh pelosok dunia!

Comments

comments

Related Post

One thought on “Payudara Gergasi Di Kota London Cetus Kontroversi Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*