#PRKTjgDatu : Kak Milah Calon Kegemaran Penduduk Tanjung Datu

Share This:

Sebaik sahaja nama Puan Sri Hajah Jamilah Anu diumumkan sebagai calon Pilihan Raya Kecil N03 Tanjung Datu oleh Ketua Menteri Sarawak, Datuk Seri Abang Johari Tun Abang Haji Openg, ramai yang menganggap, beliaulah yang paling layak menggantikan Allahyarham suaminya, Datuk Patinggi Tan Sri Haji Adenan Satem.

Manakan tidak, beliau adalah individu yang kerap ada disisi Allahyarham dalam banyak majlis dan program yang dianjurkan di sana. Sikap lemah lembut beliau serta amat mudah mesra dengan rakyat, antara perkara yang cukup dikenang oleh penduduk di Tanjung Datu.

Disamping menemani Allahyarham suaminya di sana, beliau juga kerap turun padang dan menghadiri jemputan daripada warga setempat. Ini menjadikan beliau sebagai seorang yang cukup mudah didekati dan cukup mesra dengan penduduk setempat.

Dengan mengambil kira hubungan rapat beliau dengan Allahyarham suaminya yang merupakan ADUN di Tanjung Datu untuk 2 penggal, pastinya ramai yang berharap agenda pembangunan yang telah dirangka oleh Tok Nan, dapat diterjemahkan oleh beliau.

Harus diakui, masih banyak ruang pembangunan yang boleh dilakukan di DUN ini. Sudah pasti, Allahyarham telah merangka pembangunan yang ingin dilakukan di DUN ini dan inilah peluang terbaik buat Kak Milah (panggilan manja penduduk setempat) untuk meneruskan legasi yang ditinggalkan oleh Tok Nan.

Bukan mudah untuk menjadi wakil rakyat namun, dengan pengalaman yang diraih beliau bersama-sama Tok Nan serta dengan bantuan peduduk sekitar, Puan Sri Hajah Jamilah Anu merupakan calon terbaik untuk mentadbir dan seterusnya menyambung legasi yang ditinggalkan oleh Tok Nan.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*