Anina Tidak Memenuhi Kriteria Ketua Srikandi

Terkini, Pengasas Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Anina Saadudin tidak dipilih sebagai ketua Srikandi (wanita) parti itu kerana prestasinya yang tidak memenuhi jangkaan, kata presidennya Tan Sri Muhyiddin Yassin.

“Apa yang berlaku ialah Anina tidak memenuhi sasaran yang kita harapkan, jadi keputusan itu adalah bahawa dia tidak akan dilantik sebagai Ketua Srikandi” jelas Muhyiddin pada sidang akhbar di Shah Alam.

Sementara itu, Anina bulan lalu mendakwa dia dilucutkan jawatan sebagai Ketua Wanita PPBM dan percaya ia mungkin disebabkan dakwaan skandal seks terhadapnya.

Walau bagaimanapun, Muhyiddin menyatakan bahawa ia adalah perkara peribadi dan menegaskan bahawa Anina merupakan ahli pengasas penting yang masih dalam majlis tertinggi parti.

Pada masa yang sama, beliau berharap Anina akan terus kekal dengan PPBM. Pengerusi PPBM, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Anina tidak sepatutnya kecewa dengan parti itu hanya kerana perkara kecil.

“Saya sendiri sudah biasa ditendang keluar daripada parti-parti politik, tetapi akhirnya saya menjadi Perdana Menteri” kata Mahathir.

“Jangan tinggalkan perjuangan parti hanya kerana kita kecewa” katanya lagi.

-pru14.tv-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *