Konflik Agama Mungkin Punca 4 Lelaki Dibunuh

Share This:

PENEMUAN empat mayat di dalam semak di Kampung Tanjung Hilir, Bekelam baru-baru ini mengundang tanda tanya. Ketua Polis Kelantan, Datuk Dr. Abdul Rahman Ismail berkata empat mayat dipercayai tiga lelaki dan seorang wanita yang belum dikenal pasti indentiti itu dipercayai dibunuh di tempat lain kemudian dibawa dan dicampakkan di semak berhampiran dengan jalan kampung itu.

Polis Kelantan mengesahkan empat mangsa bunuh yang ditemui di Kampung Tanjung Hilir Bekelam, Bachok petang semalam, adalah warga Myanmar dan kejadian itu berpunca daripada pergaduhan agama.

Dua mangsa dalam kejadian berkenaan dikesan sebagai pekerja asing yang dilaporkan diculik dari asrama penginapan di Tunjung.

Pada Rabu lalu polis menerima laporan oleh penyelia tapak pembinaan berkenaan mengenai empat warga Myanmar dilarikan sekumpulan sembilan lelaki bersenjatakan pisau yang dipercayai warga Indonesia.

Polis mengenal pasti dua antara mereka pekerja warga Myanmar berdasarkan pengecaman cacah pada bahagian badan mangsa. Dua lagi kemungkinan juga warga Myanmar.

Difahamkan semua mangsa berusia 22 hingga 31 tahun itu dilarikan sekumpulan sembilan lelaki bertopeng dari asrama mereka pada jam 11 malam, Selasa lalu.

Keempat-empat mayat itu mempunyai satu atau dua kesan tikaman di bahagian dada dan perut. Siasatan awal mendapati muka mangsa ditekup dengan plastik, ditikam sekali atau dua di dada dan perut dan dibunuh di lokasi lain sebelum dibawa dan dicampakkan di tempat kejadian. Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*