Gerakan Menjatuhkan Kerajaan Disifatkan Haram Oleh Mufti Kelantan

Share This:

Sejak Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak menjadi Perdana Menteri keenam pada 3 April 2009, bukan kecil dugaan yang diterima oleh beliau. Sebut sahaja apa jua fitnah yang tidak pernah menimpa dirinya, dari isu 1MDB, tuduhan penyalahgunaan wang negara dan macam-macam lagi, sentiasa mengiringi pentadbirannya.

Walaupun sepanjang 7 tahun pentadbiran beliau yang lebih banyak memberi keutamaan kepada rakyat seperti Bantuan Rakyat 1 Malaysia, memajukan pengangkutan awam, menyediakan kemudahan yang boleh dinikmati oleh semua pihak, namun, bagi musuh-musuh politik beliau, ianya bukan halangan untuk mereka menjalankan gerakan mahu menjatuhkan beliau.

images-7

Jika dahulu, gerakan seumpama ini ditunjangi oleh pembangkang, namun kini, gerakaan jahat ini ditunjangi oleh mereka yang pernah menganggotai UMNO iti sendiri seperti Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhyiddin Yasin dan ramai lagi bekas-bekas peminpin UMNO yang mengalami kekecewaan dalam parti dari memikirkan perjuangan hakiki memperjuangkan anak bangsa.

Ketika ada segelintir rakyat yang terpengaruh dengan gerakan jahat Mahathir dan kuncu-kuncunya ini, Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad tampil mempersoalkan kewajaran gerakan jahat yang dilakukan oleh Mahathir dan kuncu-kuncunya ini.

Dalam satu ulasan, beliau dilaporkan berkata, gerakan yang dilakukan Mahathir bersama-sama kuncu-kuncu ini disifatkan sebagai haram jika niatnya sememang mahu menjatuhkan seorang pemimpin yang tidak melanggar hukum syarak dan masih berpegang kepada asas dan ajaran Al Quran.

Sambil mengimbas semula sejara para Wali Songo, pada ketika itu, pemerintahan kerajaan Majapahit cukup diingati sebagai antara pemerintahan paling kejam dalam sejarah kerajaan Majapahit. Namun, para wali berkenaan kekal bermuhasabah diri dan enggan mengikut sebarang gerakan mahu menjatuhkan kerajaan Majapahit ini.

images-6

Beliau juga mempersoalkan, adakah amal ibadat kita jauh lebih hebat melangkaui Wali Songo sehingga bertindak jauh lebih hebat daripada apa yang digariskan Al Quran? Beliau juga menyifatkan, kerajaan yang diterajui oleh Datuk Seri Mohd Najib langsung tidak sekejam kerajaan Majapahit, jadi untuk apa Mahathir dan kuncu-kuncunya melancarkan gerakan untuk menjatuhkan beliau?

Umum sedia maklum bahawa kerajaan tidak pernah menghalang pennyebaran agama Islam di negara ini. Malah, kerajaan melalui Datuk Seri Mohd Najib sentiasa menggalakkan ppengembangan agama Islam di Malaysia. Disinilah beliau mempersoalkan, adakah Mahathir dan kuncu-kuncunya cuba menghalang pengembangan agama Islam di Malaysia sehingga tergamak menghasut umat Islam negara ini bangkit menjatuhkan Datuk Seri Mohd Najib?

Bukan sukar untuk melihat, gerakan yang dilakukan oleh Mahathir bersama-sama kuncu-kuncunya ini merupakan satu gerakan jahat penuh muslihat untuk melihat kerajaan yang ada hari ini hancur. Nafsu “binatang” seumpama ini nyata telah banyak menyusahkan negara dan Mahathir patut sedar, zamannya sudah berlalu dan sedikit demi sedikit usianya menganjak kearah kubur, bukan Putrajaya.

Jika masih ada yang mahu terus berjuang dengan idealogi songsang dan jahat Mahathir ini, mereka harus fikirkan fakta ini. Siapakah anda mahu menjatuhkan kerajaan yang masih mendapat sokongan majoriti rakyat? Paling utama, adakah anda sudah terlalu hebat sehingga tergamak menidakkan apa yang telah diperkatakan oleh seorang Mufti, institusi yang cukup dihormati oleh umat Islam di negara ini?

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*