Akibat Disimbah Asid, Gadis Jelita Melecur Separuh Badan

Share This:

Baru-baru ini, tragedi malang yang menimpa seorang gadis cantik, Intan Novita, kini heboh diperkatakan di negara seberang, Indonesia.

Gadis tersebut bernama Intan, 22, yang dikatakan mirip wajah penyanyi negara itu, Aura Kasih berhadapan dengan detik paling mengerikan apabila wajahnya disimbah dengan asid oleh dua lelaki tidak dikenali, pada Rabu malam lalu.

Tambahan lagi, insiden yang berlaku di wilayah Ciwastra, Kecamatan Buah Batu, Bandung, wilayah Jawa Barat itu mengakibatkan mangsa melecur pada wajah dan sebahagian badannya.

Ryan yang merupakan rakan mangsa menyatakan bahawa Intan disimbah asid oleh dua lelaki yang menaiki motosikal ketika perjalanan pulang ke rumahnya kira-kira pukul 8.30 malam waktu tempatan.

“Menurut keterangan Intan, semasa di persimpangan jalan, dua lelaki menaiki motor memberi tanda signal ke kanan. Jadi dia menghentikan kereta kerana ingin beri laluan untuk lelaki itu” katanya.

Walau bagaimanapun, tiba-tiba mereka menghampiri keretanya sebelum menyimbah asid tersebut kepada mangsa. Pada ketika itu, tingkap kereta mangsa sudah terbuka separuh.

“Pelaku langsung menyiramkan asid dari botol ke arahnya, kemudian cabut lagi” katanya lagi.

Selain itu, Ryan memberitahu dia dan keluarga Intan tidak tahu apakah motif suspek dan menyerahkan segalanya kepada pihak polis.

Pada masa yang sama, keluarga Intan juga menafikan anaknya mempunyai musuh atau bermasalah dengan orang lain. Mangsa kini masih lagi dirawat di hospital Hasan Sadikin.

Sedang nyetir mobil, "kembaran" Aura Kasih disiram air keras, duh

Sedang nyetir mobil, "kembaran" Aura Kasih disiram air keras, duh

-pru14.tv-

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*