Agenda Bersih 5.0 Terbongkar – DAP Mahu  Melayu Bertempur Sesama Melayu

Share This:

Menyelusuri kejadian demi kejadian yang telah berlaku dan memperhalusi setiap tindakan DAP serta anggota sekutunya dan amat nyata apa yang mereka lakukan sekarang ialah untuk melagakan  Melayu bersama Melayu dijalanan.

Mengembangkan slogan demi slogan yang dilaungkan dan mengajak orang Melayu sendiri terus memusuhi Melayu adalah agenda terbesar untuk mengelakkan diri mereka terlibat secara langsung dalam apa juga kejadian yang tidak diingini.

Setiap kejadian  yang dibangkitkan DAP jika kita perhalusi semuanya melibatkan kepentingan dan perkara sensitif Melayu untuk ditentang secara terangan malah ada perkara tersebut adalah dilindungi oleh Perlembangaan Negara.

Jika kita peka terhadap kejadian, kita akan dapat melihat  bahawa demonstrasi bersih itu hanya penyebab kepada pertembungan diantara penyokong dan penyokong yang lain. Kita harus sedar bahawa DAP adalah satu kaum yang amat takut berlakunya kejadian seakan 13 Mei berlaku lagi dan DAP juga satu bangsa yang amat takut kepada kematian.

Banyak ketegangan yang telah diwujudkan oleh DAP sekarang, dari hukum hakam agama Islam , penghinaan demi penghinaan terhadap Melayu dilontarkan termasuk Raja Melayu  tidak pernah sunyi dilakukan. Namun Melayu itu ada tahap kesabarannya.

Melayu kini sudah merasakan ditindas oleh kumpulan minoriti yang mana nyata telah melakukan kesalahan, namun tindakan perundangan masih melindungi mereka dari diambil tindakan sewajarnya, Tetapi apabila seorang Melayu melakukan untuk mempertahankan hak-hak Melayu yang dilindungi kedaulatan  sepantas kilat tangkapan dilakukan.

Kita melihat Melayu masih redha dan menerima segalanya kerana masih akur dan taat kepada sistem perundangan Negara. Tetapi jangan kerana ketaatan ini digunakan  tanpa memikirkan apa yang dipertahankan .

Tindakan DAP ingin membawa PAS masuk semula kedalam demonstrasi Bersih 5.0 adalah bertujuan untuk melakukan pertembungan diantara Melayu dengan Melayu. Namun PAS telah sedar agenda jahat DAP ini dan terus menolak  demi kesedaran yang telah diambil sewaktu bersama  DAP  dahulu.

Kegagalan ini telah menjurus kepada penglibatan PAN, PKR dan PPBM agar mengerahkan  penyokong mereka untuk meyertai bersih. Namun pada masa yang sama DAP terus mengarahkan anak muda Cina agar tidak meyertai bersih yang dianjurkan oleh mereka.

Tujuannya adalah untuk memastikan setiap anak muda Cina terus mengambil peluang dan terus menguasai bidang-bidang ekonomi dan terus mengalahkan anak Melayu didalam segenap bidang. Ini merupakan satu bentuk senjata untuk memastikan anak  muda Melayu akan berada ditelapak kaki mereka dimasa akan datang.

Bersih itu hanya jambatan sebagai mewujudkan pertembungan Melayu dengan Melayu. Ini adalah  berdasarkan kenyataan-kenyataan perkauman yang dilontarkan oleh DAP kepada setiap telinga Melayu yang cukup panas apabila disebut soal fitnah dan menerima tanpa usul periksa.

Apa yang mampu  dikatakan lagi, pembenterasan yang gagal dilakukan oleh pihak berkuasa  melalui hukuman  berat terhadap isu sensitif yang dibangkitkan oleh DAP selama ini sudah hampir masa untuk dituaikan.

Sekarang kita Melihat banyak orang Melayu menahan sabar didalam diam. Kesabaran yang selama ini dibuat melalui sikap tolak ansur dan menghormati hak-hak kaum lain dilaksanakan, Tetapi pada masa yang sama ianya digunakan DAP untuk melakukan perseteruan diantara Melayu dengan Melayu.

Melalui kata-kata yang diluahkan  kita sudah melihat ada satu tahap dimana  orang Melayu sudah tidak boleh tahan lagi dengan sikap “kurang ajar” Cina. Mungkin ada ketika nya orang Melayu akan mengamuk sudah tidak boleh dihalang lagi.

Jangan lihat ayat diatas sebagai bentuk hasutan tetapi lihat ianya sebagai pesanan dengan melihat tindakan demi tindakan yang dilakukan oleh pihak berkuasa dan terhadap tindakan kesalahan sensitif yang telah banyak menguris hati Melayu.

Cuba kita lihat kejadian di Telok Bahang (Kosmo 21 Jan 2014) atau dimana-mana sahaja di Pulau Pinang. DAP menggunakan PBT sebagai senjata untuk melakukan pertembungan diantara Melayu dengan Melayu. Pernah atau tidak kita melihat DAP mengarahkan PBT merobohkan gerai kepunyaan cina?

Penghinaan demi penghinaan dilakukan tanpa melihat kesan jangka panjang yang dipendam untuk menunggu masa diluahkan. (19 Jan 2014) Kejadian di Machang Bubuk telah memperlihatkan sikap kurang ajar pemimpin DAP.

Pemimpin ini memohon maaf? Jauh panggang dari api. Bagi mereka sebagaimana kata-kata pemimpin  mereka, DAP atau  Kiasu ini tidak akan tunduk kepada bangsa lain kecuali  bangsa lain akan sujud di telapak kaki mereka.

Mengapa segalanya berkisar kepada bangsa Melayu sehinggakan kepada perobohan rumah di Pulau Pinang milik orang Melayu. Tidak ada satu pun kah rumah setinggan milik  kaum Cina di Pulau Pinang? Buka mata seluasnya apa yang sedang dilakukan oleh DAP.

Api kemarahan orang Melayu sudah hampir ke peringkat membuak, sikap kurang ajar pemimpin DAP  sudah tidak boleh dimaafkan lagi. Dimasa itu apa juga alasan yang diberikan sudah tidak berguna lagi. Jangan sampai kejadian yang tidak diingini berlaku.

Dalam kegusaran itu Lim Kit Siang telah menghantar surat kepada Perdana Menteri menyatakan kebimbangan berkaitan kebangkitan  orang Melayu hasil  daripada sikap tidak menghormati kaum lain yang menjadi amalan DAP selama ini.

Majlis Fatwa pun turut menyuarakan kebimbangan mereka tentang kemungkinan berlakunya “pertumpahan darah” di negara kita.

Waima DAP dibelenggu kekhuatiran pada masa kini, parti tersebut masih lagi mempunyai sepucuk senjata sulit (secret weapon), iaitu wakil-wakil dan ahli Melayu mereka. Percaya lah, walaupun siapa dimasa akan datang akan dianggap sebagai  pengkhianat bangsa dan apabila kesabaran  telah  terburai, tiada apa yang mampu dilakukan lagi.

Api menyala, bertambah marak, sebelum marak  seharusnya pihak yang menjalankan tanggungjawab  perundangan Negara melihat bagaimana hati Melayu yang sedang dihiris hiris dan diperah air limau serta garam.

Kesakitan, kepedihan hati Melayu ini ditahan sedaya mungkin, ditahan kesakitan tanpa rasa mengaduh dan  menjerit, hanya rintihan agar keadilan dari pihak perundangan masih diharapkan.

DAP melagakan Melayu berlawan sesama sendiri ( Untuk Rekod )

Dalam rencana bertajuk ‘Shut the mouths that threaten May 13′ yang disiarkan di blog Kit Siang, penulis Kee Thuan Chye (gambar bawah) memetik kawan Melayunya Imraz Ikhbal sebagai berkata:

“Should ever another May 13 tragedy erupt, I am one Malay Muslim who shall blame it squarely on Umno and all other ultra-bigots of its like for their foul-mouthed and inflammatory provocation. If ever a May 13 face-off were to recur, Umno will be surprised that it will no longer be between Malays and Chinese, it will instead be between bigots from their own fold against a united rakyat consisting of Malays, Chinese, Indians and every other race who detest racism and bigotry.”

“Let it be the Malays’ blood”

Malah Dr Wong Chin Huat – felo Penang Institute yang dipengerusikan Lim Guan Eng – juga berkata, “To those who care much about May 13, the poor spectre has been stepped on and it died on July 9 [Bersih 2.0 rally] last year”.

Menulis dalam portal berita fz.com, Wong Chin Huat menyatakan pendapatnya bahawa:

“In 2012 or 2013, May 13 will not replay because the Malaysian society has changed. If Chinese Malaysians are targeted in post-election riot, very likely they will be protected by their Malay friends, acquaintances and even strangers.

“Many Chinese protesters who joined the Bersih 2.0 rally remember how their Malay counterparts asked them to flee the police first because ‘if there must be blood-shed, let it be the Malays’ blood, because we cannot afford another May 13′.

Anak Bangsa Malaysia akan terselamat atas alasan mereka sudah membuang kulit Cina mereka ibarat Puan Speaker mahu bertindak membuang butir ‘keturunan’ dalam borang-borang rasmi kerajaan. Pasti Melayu yang lawan Melayu nanti

Masyarakat Cina dewasa ini yakin sokongan orang Melayu, terutamanya golongan muda dan penduduk bandar, sudahpun berjaya dialihkan kesetiaan mereka kepada DAP.

Kaum Tionghua juga yakin bahawa munafik-munafik evangelista mereka sudah berjaya menambat hati sekelompok besar Melayu menerusi keterampilan bertudung-berhijab-“Alhamdulilah” dan berpuasa-bersahur-“Insya Allah” yang ditonjolkan oleh ikon bukan-Islam berbangsa Cina.

Kejayaan evangelista

Puak evangelista DAP sekarang ini mempunyai keyakinan diri yang tinggi memandangkan perkembangan-perkembangan terkini yang menyebelahi mereka.

Mengupas rentak politik semasa, bekas pengarang kumpulan NSTP Kadir Jasin memblog hari ini:

“An irate private sector Malay executive told me that the newspapers – Malays and English – are becoming more communal and sectarian in their contents. He said, being a Penang born, he was introduced early to The Star. He now feels that many Chinese writers of the MCA-controlled newspaper are anti-Malays. […]

“He may not be wrong. Number one, since the MCA’s dismal performance in the last May general election and its non-participation in the government, The Star has become bolder and less pro-government.”

  • PRU14.tv

.

 

Comments

comments

Related Post

One thought on “Agenda Bersih 5.0 Terbongkar – DAP Mahu  Melayu Bertempur Sesama Melayu

  • October 30, 2016 at 9:29 pm
    Permalink

    Wahai saudara Redzuan, anda di jemput ke Pulau Pinang supaya saya dapat bawa anda ke tempat setinggan kaum cina yang telah di robohkan dalam 3 tahun yang lalu.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*