Video Betapa Kasih Seorang Ayah Kepada Anaknya…

Share This:

Satu rakaman video yang memperlihatkan bagaimana seorang ayah yang bekerjasama dengan polis menangkap anaknya yang berurusan membeli dadah jenis syabu viral hari ini di media sosial.

Rata-rata para netizen memuji sikap ayah lelaki berkenaan yang begitu sayangkan anaknya dan tidak mahu anaknya terjebak lebih jauh di dalam penggunaan benda yang boleh merosakkan itu.

Pada mulanya, si ayah cuba untuk memeriksa poket anaknya untuk mencari dadah berkenan tetapi anaknya itu mengelak bersama-sama dengan tokan atau pengedar di sebuah pusat membeli-belah di Kuala Terengganu.

Berlaku pergelutan kemudiannya dan si ayah berjaya mendapatkan beg dari pengedar berkenaan dan beg itu dibuka.

Isi kandungan beg itu ternyata dadah jenis Syabu dan menambahkan kemaraha si ayah.

Kedua-dua suspek kemudian cuba mendapatkan semula dadah berkenaan sebelum diberkas oleh sekumpulan anggota polis berpakaian biasa yang sudah bersedia untuk menangkap suspek.

“Ini adalah Syabu (Ice), inilah yang terjadi dengan anak saya…Benda ni anak saya jahanam, masyarakat jahanam.

“Oleh itu, marilah kita bersama-sama perangi dadah habis-habisan!” kata si ayah.

Kata-kata terakhir itu disambut oleh sokongan oleh orang ramai yang melihat babak pertengkaran dan pergelutan untuk sama-sama memerangi dadah.

Mereka yang memerhatikan kejadian itu turut sama menggunakan telefon pintar masing-masing untuk merakamkan kejadian itu. –  pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*