Suspek Pukul Isteri Jadi Viral Di Facebook Kini Diburu Polis

Share This:

Polis Negeri Johor mengesahkan ada menerima dua laporan berhubung satu kes viral di media sosial Facebook yang mengisahkan seorang wanita yang menjadi mangsa dipukul suami dan pelbagai lagi serangan dahsyat.

Ketua Polis Johor Datuk Seri Wan Ahmad Najmuddin Mohd berkata, kandungan Facebook itu mendakwa mangsa dipercayai dipukul oleh suaminya serta pernah diugut dengan parang.

“Susulan dua laporan polis yang dibuat, kertas siasatan telah dibuka dan siasatan dijalankan mengikut seksyen 323 Kanun Keseksaan, seksyen 18 Akta Keganasan Rumah Tangga (dengan sengaja menyebabkan kecederaan) dan seksyen 506 Kanun Keseksaan (ugutan jenayah),” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Di dalam media sosial Facebook, dikatakan juga suspek berkenaan adalah anggota Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tetapi difahamkan sudah tidak hadir di pejabatnya di Segamat.

Suspek juga dipercayai ada kes berkaitan narkotik (dadah) di Muar pada tahun lepas.

Menurut kenyataan itu lagi, polis memandang serius terhadap kejadian itu dan sedang berusaha untuk mengesan dan menangkap saspek tersebut.

Di Facebook, cerita berkenaan kesengsaraan yang ditanggung wanita itu begitu panjang dengan ada tindakan yang dilakukan oleh lelaki itu memang tidak terfikir dek akal.

Difahamkan lelaki itu dikatakan pernah tiga kali sudah melafazkan cerai tetapi tidak mahu mengaku apabila di depan hakim termasuk berani kononnya bersumpah tidak melafazkan kata-kata untuk menceraikan isterinya.

Kisah itu begitu viral dan semua pihak mengkritik tindakan ganas suspek ke atas wanita berkenaan yang menanggung derita dipukul hampir setiap masa.

Pihak SPRM juga difahamkan sudah membuka kertas siasatan tatatertib terhadap pegawainya itu.

SPRM dalam kenyataan hari ini berkata, ia bersedia memberi kerjasama kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) susulan laporan polis yang dibuat mengenai dakwaan wanita itu.

“SPRM tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan disiplin sekiranya terbukti bersalah,” kata kenyataan itu. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*