Raja Farah Selamba Dedah Berat Badan Naik 15 Kg Lepas Bersalin

Share This:

Berat badan naik 15 kilogram! Raja Farah tidak malu mengaku kepada media beratnya naik sehingga 15 kg sepanjang tempoh kehamilan.

Artis bergelar ibu selalunya diberi masa oleh pihak media sebelum gambar mereka bersama bayi dirakam buat tatapan peminat. Namun, tidak bagi pelakon, Raja Farah, 28, yang baru selamat melahirkan putera tersayang, Imran Iskandar berusia sebulan.

Walaupun susuk tubuhnya mengalami perubahan ketara sepanjang tempoh kehamilan dan selepas melahirkan anak, dia langsung tidak kisah gambarnya dirakam.

Menurut Raja Farah, sedikitpun dia tidak runsing akan soal berat badan yang naik selepas melahirkan Imran.

“Saya tak mahu menjadikan soal berat badan selepas hamil sebagai masalah yang boleh membuatkan diri menjadi runsing dan tertekan.

“Namun, bukanlah bermakna saya tidak memikirkan soal diet atau mahu mendapatkan berat badan sebelum hamil. Malah, jika diikutkan, saya tidak pernah mencapai berat badan ideal sebelum hamil,” katanya kepada BH Online.

Raja Farah akui berat badannya sebelum hamil adalah 66 kg dan mula menurun selepas bersalin. Namun, apabila ditimbang kali terakhir, beratnya mencecah 73 kg!

“Biarlah saya alami detik indah ini untuk tempoh beberapa bulan.

“Saya mahu memberi tumpuan sepenuhnya kepada Imran,” jelasnya.

Raja Farah tidak mahu terlalu mengawal diet dan pemakanan bagi mendapatkan tubuh ideal kerana bimbang akan menjejaskan proses penghasilan susu dalam badan. Tak mengapa berat naik, Raja Farah tetap kelihatan ayu. Tidak begitu?

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*