Peminat Kritik Sebab Sayang – Hairul Azreen

Share This:

Baru-baru ini, gambar Hairul Azreen yang memaparkan aksi melambung anaknya, Yusuf Iskandar mendapat perhatian dan kritikan daripada peminat serta netizen yang lebih sudu dari kuah. Hairul bagaimanapun tidak ambil hati dengan teguran netizen di laman sosial.

Menurut Hairul, dia percaya bahawa peminat peduli dan sayangkan dirinya dan anak. Kerana itu mereka menegur tindakan pelakon itu.

“Saya tak marah pun dengan komen yang ditulis, malah berterima kasih dengan mereka kerana menegur dan mengingatkan saya.

“Apa pun, ingin dijelaskan gambar itu diambil dari video yang saya rakam. Pada masa sama rakaman itu dibuat dari sudut bawah, jadi ia kelihatan Yusuf seperti dilambung tinggi. Saya memahami perasaan mereka yang bimbang melihat gambar itu,” katanya kepada Harian Metro.

Hairul menjelaskan, tidak sedikitpun terlintas di kepalanya untuk menyakiti anak sendiri seperti didakwa sesetengah pihak.

“Memang saya pertama kali mendapat anak, tetapi ini bukan pengalaman pertama menjaga anak. Kalau nak tahu saya pernah menjaga 15 anak saudara. Setiap daripada mereka saya pernah melakukan perkara sama seperti Yusuf.

“Memang banyak yang menegur dengan memaklumkan ia boleh memberi kesan kepada kanak-kanak itu. Namun, disebabkan perasaan ingin tahu saya bertanya kenapa ia tak boleh dilakukan. Dari situ saya membuat kajian dan pembacaan sendiri,” jelasnya lagi.

Antara teguran diterimanya termasuk dakwaan mengenai tindakan itu boleh menyebabkan gegaran pada otak jika dilakukan dengan kerap.

Tidak kurang juga netizen yang yang melarang Hairul daripada mengulangi perbuatan itu kerana kemalangan boleh berlaku bila-bila sahaja.

Tenang sahaja Hairul menjelaskan tindakannya. Peminat pula melebih-lebih risaukan keadaannya. Penulis biasa saja kecil-kecil dulu dilambung-lambung ayah. Alhamdulillah tiada perkara buruk berlaku, sihat saja sekarang. Ada di antara pembaca yang tak pernah dilambung atau melambung anak sendiri?

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*