Najib Tempelak Tindakan Dr Mahathir Dalam Siaran Audio

Share This:

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini dalam satu siaran audio terkini menempelak tindakan Tun Dr Mahathir Mohamad yang dianggapnya sebagai seorang pemimpin lama yang sudah terpesong perjuangannya.

Menurut beliau perjuangan dahulu dan kini amat berbeza kerana dahulu pemimpin berkenaan berjuang untuk kemerdekaan dan Najib berjuang untuk kemajuan negara.

“Sebagai seorang manusia hidup ini perlu ada tujuan bagi memberi makna dalam hidup kita. Dalam erti kata lain, hidup ini adalah sebuah perjuangan.

“Sepanjang 40 tahun perkhidmatan saya dalam kerajaan, saya mempunyai perjuangan saya tersendiri iaitu untuk memajukan agama, bangsa dan negara saya.

“Namun sejak akhir-akhir ini, ada seorang pemimpin lama mula menghasut rakyat, mengatur langkah dari dalam dan luar negara untuk menuduh saya dengan perkara-perkara yang sama beliau dituduh semasa beliau berkuasa,” katanya.

Menurut Najib, Dr Mahathir membuat bermacam-macam tuduhan ke atas UMNO dan Barisan Nasional (BN) untuk dijadikan alasan untuk menarik orang ramai masuk ke dalam Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan memecah belahkan orang Melayu.

“Beliau menuduh perjuangan parti saya sudah lari daripada perjuangan beliau dahulu sebagai alasan untuk menarik orang masuk ke dalam parti beliau dan memecah belahkan orang Melayu,” katanya.

Tegasnya, pelbagai usaha yang dilakukannya selama ini adalah perjuangan kemajuan untuk negara.

“Apakah usaha kami membina infrastruktur seperti MRT, BRT, LRT, Lebuhraya Pan Borneo, Rapid Pengerang, Kota Iskandar untuk meningkatkan ekonomi dan taraf hidup rakyat bukan satu perjuangan?

“Apakah penyediaan bantuan kerajaan seperti Teraju, Tekun, bantuan-bantuan 1Malaysia, PR1MA, e-kasih, UTC, RTC untuk kemudahan rakyat bukan satu perjuangan?
“Apakah usaha memajukan sukan sehingga mencapai keputusan paling cemerlang dalam sejarah bukan satu perjuangan,” ujarnya.

Tambah Datuk Seri Najib, pemimpin itu juga iaitu Dr Mahathir kini sedang berjuang untuk menjatuhkan kerajaan sehingga sanggup bersekongkol dengan pemimpin parti pembangkang khususnya DAP.

“Pemimpin parti itu juga sudah didakwa melakukan rasuah. Siapakah yang sebenarnya tersasar daripada perjuangan? Biarlah apa mereka kata, saya dan jemaah menteri akan terus komited dalam perjuangan kami memartabatkan agama, bangsa dan negara,” katanya. – pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*