Mula-Mula Bergurau Nak Mati, Akhirnya Bunuh Diri

Share This:

Hari ini, seorang kelindan lori berusia 35 tahun, mati selepas terjun dari lori dinaiki dalam keadaan lehernya diikat dengan tali pada pemegang tangan pintu kenderaan itu.

Sebelum insiden ngeri 3.30 petang itu berlaku, lelaki terbabit didakwa bergurau dengan rakannya yang dia ingin mati namun tidak diendahkan pemandu lori berusia 58 tahun.

Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid, Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah menyatakan bahawa lelaki berkenaan dan rakannya dalam perjalanan dari Bayan Lepas untuk menghantar barangan kepada pelanggan.

Jelasnya, setiba di Prai, lelaki yang pernah dirawat di Hospital Bahagia Tanjung Rambutan, Perak, memberitahu rakannya dia mahu membunuh diri.

“Rakannya menganggap ia gurauan dan terkejut apabila namun lelaki itu mengikat lehernya dengan tali yang digunakan untuk mengikat barang pada pemegang tangan pintu lori” katanya.

“Lelaki itu kemudian membuka pintu sebelum terjun daripada lori menyebabkan lehernya dijerut tali berkenaan” katanya lagi.

Tambahnya lagi, lelaki yang beralamat di Batu Kurau, Perak, itu baru tiga hari bekerja dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

-pru14.tv-

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*