Kemunculan Badut ‘Pembunuh’ Di Malaysia

Share This:

Terdahulu, ‘serangan’ badut pembunuh hanya dilaporkan di negara-negara barat seperti Amerika Syarikat, Britain dan Australia hingga menimbulkan kekecohan dan ketakutan.

Namun, perkongsian Chloe Ong Dan Alex Tham menerusi laman sosial Facebook milik mereka baru-baru ini membuktikan fenomena badut pembunuh ini sudah mula menular di ibu negara.

Dalam posting tersebut memaparkan beberapa keping gambar individu yang memakai kostum badut dengan pandangan menakutkan di taman permainan sekitar Kuala Lumpur.

Kata Chloe, dia pernah terserempak melihat badut tersebut di sebuah taman permainan kanak-kanak yang sedang memerhatikannya dari arah belakang.

Pada waktu yang sama, badut tersebut melambaikan tangan ke arahnya tetapi dia bertindak melarikan diri selepas mengambil gambar badut yang berdiri berdekatan dengan permainan gelongsor.

Bagaimanapun, tidak dinyatakan tempat kejadian itu tetapi netizen percaya gambar badut pembunuh itu diambil di sebuah taman permainan di Bukit Jalil.

Majoriti netizen menganggap ‘kemunculan’ badut pembunuh itu sebagai percubaan untuk menakut-nakutkan penghuni di sekitar Kuala Lumpur.

‘Serangan’ badut pembunuh ini semakin gila menakutkan orang ramai dengan menggunakan senjata dan solekan yang seram hingga mendatangkan kecederaan di negara-negara Barat.

Meskipun, ada pihak yang anggap badut pembunuh sebagai satu bahan jenaka tetapi ia tetap boleh mendatangkan kecederaan kepada individu yang mempunyai penyakit atau sebagainya.

-pru14.tv-

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*