Gara-gara Dipaksa Kawin Lagi, Lelaki Potong Kemaluan

Share This:

Mengejutkan apabila seorang lelaki Asia yang berusia 26 tahun nekad memotong kemaluan sendiri selepas enggan menerima desakan anggota keluarga yang menghendakinya berkahwin lagi.

Gulfnews.com menyatakan bahawa lelaki yang tidak didedahkan identitinya itu dikejarkan ke hospital oleh saudara lelakinya bersama-sama organ yang dipotong.

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku pada sembilan hari lalu di Sharjah, Emiriah Arab Bersatu (UAE).

Dr Younis Al Shamsi, Penasihat dan Ketua Jabatan Urologi Hospital Al Qasimi yang menjalankan pembedahan ke atas mangsa memberitahu bahawa organ sulit yang dipotong berjaya dicantum semula.

Jelasnya, kes seumpama itu jarang-jarang berlaku dan mendakwa mangsa berkemungkinan menghidap masalah mental yang mendorongnya bertindak sedemikian.

Tambahnya lagi, kejadian itu berpunca apabila ibu bapa lelaki itu memaksanya berkahwin lagi meskipun sudah punya isteri yang menetap di negara asalnya.

Gara-gara tertekan dengan desakan ibu bapanya, mangsa yang dalam keadaan marah mengambil pisau lalu memotong kemaluannya.

Pada awalnya, mangsa enggan menjalani pembedahan tetapi bersetuju selepas dipujuk oleh doktor dan saudara lelakinya.

Insiden itu turut dilaporkan kepada pihak polis Sharjah dan mangsa akan disoal siasat selepas dibenarkan keluar dari hospital tempatnya dirawat.

hoos

-pru14.tv-

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*