Operasi Mencari Masih Diteruskan – Pasukan Bomba Dan Penyelamat

Share This:

Berikutan tindakan nekad seorang elaki yang bertindak terjun daripada Jambatan Sultan Abdul Halim Muadzam Shah semalam, gerakan mencari Mohd Shukri Saad telah dilakukan oleh pasukan Bomba dan penyelamat serta dibantu oleh Polis Marin, APMM dan beberapa agensi yang berkaitan.

Menurut Komander Operasi, operasi mencari dan menyelamat mangsa telah diteruskan pada jam 8 pagi dan dibantu oleh APMM, Polis Marin, APM dan beberapa bot nelayan. Operasi diteruskan dengan membuat “Surface Sarching” di beberapa kawasan yang telah dibahagikan kawasan pencarian.

download-15

Turut digerakkan adalah dua orang penyelam dari Pasukan PPDA JBPM Pulau Pinang telah turun membuat selaman di lokasi mangsa disyaki terjun. Keadaan semasa pada jam 10 pagi ketika membuat selaman dilaporkan kedalaman air setinggi 13.6 kaki, kadar kejelasan air adalah 0° dan arus air tidak terlalu laju.

Selaman pertama dilaporkan masih tidak dapat mengesan mangsa dan keadaan di dasar adalah lumpur. Manakala sebuah Helikopter Agusta dari APMM membuat tinjauan udara bagi mengesan mangsa. Operasi mencari dan menyelamat masih diteruskan. Maklumat akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*