Mengandung Pun Tak Dapat Layanan Istimewa Datuk Red -Adira

Share This:

Hubungan antara Adira dan suaminya Datuk Seri Adnan Abu atau lebih dikenali sebagai Datuk Red menjadi bertambah erat apabila Adira disahkan mengandung dan kini kandungannya sudah pun menjangkau usia 5 bulan.

Namun, Adira mengakui yang dia tidak menjadikan alasan mengandung untuk mendapat sebarang layanan istimewa dari suaminya.

“Suami bijak membahagikan masa sama seperti dahulu. Dalam erti kata lain antara saya dengan isteri pertama, tak ada yang lebih atau kurang. Pendek kata dia berlaku adil,” katanya kepada Harian Metro.

Bercerita tentang keadaan dirinya semasa hamil, Adira suka berada dalam susasana yang tenang dan mengelakkan tempat yang bising.

Dia juga tiada ‘mood’ untuk memegang telefon bimbit dan seboleh-bolehnya tidak mahu menjawab sebarang panggilan atau mesej.

“Jadi, kalau ada mana-mana pihak yang mengeluh dengan sikap itu, saya mohon maaf. Saya bukannya sengaja, tapi itulah yang dinamakan pembawaan budak. Namun memasuki usia tiga bulan, saya okey dan kembali seperti sedia kala,” katanya.

Selain itu, boleh dikatakan sepanjang masa Adira akan mengunyah sesuatu sehinggakan berat badannya naik sehingga 14kg. Menariknya, suaminya juga turut terkena tempias kerana selera makannya juga bertambah.

Dalam perkembangan lain, penyanyi putih melepak ini menyatakan dia telah memperlahankan sedikit kerjaya seninya.

“Bukan apa, suami sangat bimbang dengan keadaan saya terutama membabitkan perjalanan jauh sama ada menaiki pesawat atau kereta. Oleh itu dia meminta saya berfikir banyak kali, tapi dia tak menghalang untuk menyanyi.”

Adira dijangka bersalin pada 22 Mac tahun hadapan dan belum lagi mengetahui jantina bayinya. Semoga semuanya berjalan lancar buat Adira dan suami yang tercinta ya.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*