Gelandangan Digilis Sehingga Kepala Terputus!

Share This:

Berlaku lagi orang awam dilanggar kumpulan mat rempit yang mengadakan perlumbaan haram di jalanraya. Kali ini mangsa dilanggar sehinggakan kepala terputus!

Menurut laporan akhbar NST, kelmarin sekitar jam 3.35 pagi, seorang gelandangan yang berusia kira-kira 50 tahun ketika sedang menyeberangi di Jalan Persiaran Raja Muda Musa, tanpa disedari ketika itu sekumpulan mat rempit sedang mengadakan perlumbaan haram di jalan tersebut.

Setelah salah seorang mat rempit terlanggar gelandangan itu, pada masa yang sama seorang lagi mat rempit disebabkan tidak sempat hentikan motornya dan terus menggilis atas mangsa tersebut.

Akibat hentakan yang kuat, kepala mangsa terputus, kaki juga patah dan difahamkan mangsa meninggal dunia di tempat kejadian.

Menurut Ketua Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Daerah Klang Selatan, Deputi Superitendan Md Dom Dollah, kes langgar lari tersebut akan disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Pihak polis yakin salah seorang mat rempit itu adalah dibawah umur, setakat ini, masih tidak mengetahui samada penahanan telah dilakukan kev atas kedua-dua mat rempit itu. Manakala identiti gelandangan terbabit pun belum dikenalpasti lagi

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*