Terengganu Kumpul Tajaan RM35 juta Pembangunan Sukan 2017- MB Razif

Share This:

Tabung Pembangunan Sukan Negeri Terengganu mengumpul penajaan sebanyak RM35 juta untuk dana pembangunan sukan di negeri tersebut bagi tahun depan.

Menteri Besarnya Ahmad Razif Abdul Rahman berkata penajaan tersebut disumbangkan pelbagai pihak termasuk kerajaan negeri, syarikat berkaitan kerajaan negeri (GLC) dan pihak swasta.

“Alhamdulillah, kita berjaya mengumpul penajaan sebanyak RM35 juta berbanding tahun lalu RM23 juta…wang penajaan ini akan kita gunakan untuk pembangunan sukan di negeri ini bagi tahun 2017 dan kita sangat berterima kasih kepada penyumbang yang telah memberikan penajaan ini.

“Tabungan penajaan ini akan terus berlangsung dari semasa ke semasa dan kita sedia maklum sukan di Terengganu telah sampai ke tahap yang tertinggi jadi kita nak pastikan pencapaian yang tertinggi ini akan terus dipertingkat kerana bukan senang nak pertahankan kejuaraan,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas majlis minum petang bersama penggiat dan penaja sukan serta wakil Olimpik 2016 di sini semalam.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*