Netizen Ini Tuduh Kebakaran HSA Sebagai Konspirasi ?

Share This:

Di kala semua pihak sedang bersedih dengan tragedi kebakaran yang berlaku di Hospital Sultanah Aminah (HSA) semalam, muncul pula netizen yang membuat spekulasi yang dianggap tak berasas.

 
Bukan itu, tuduhan yang diberikan dilihat sangat berat kerana menganggap kejadian itu sengaja dilakukan untuk meraih simpati terhadap warga Johor dan juga kesultanan negeri itu. 
 
Status yang dilemparkan oleh netizen itu telah dikongsikan oleh laman Facebook Johor 4ever JDT. Jelas kelihatan netizen yang dikenali dengan nama Miyra Evan’s menuduh ‘orang dalam’ melakukan kebakaran tersebut untuk kepentingan tertentu. 
 

“Drama psiko licik. Pegawai bincang-bincang, bakar hospital, lepas kecoh satu negara, tiba-tiba sultan kata gunalah wad diraja.
 
“Nak tunjuk kononnya rakyat negeri itu tak sombongla.. padahal dalam laman sosial pun berlambak bangsa dia cakap melangit..”
 
Itu antara yang dituliskan oleh netizen tersebut. Nampanya dia bukan sahaja tidak puas hati dengan mereka yang bergelar bangsa Johor, namun sanggup pula menuduh sehinggakan ia dilihat sebagai satu tuduhan sangat berat.
 
Masakan tidak, menuduh insitusi atau kesultanan negeri Johor!
 
Semalam, susulan kebakaran di HSA, Sultan Johor Sultan Ibrahim Iskandar bertitah supaya Wad Diraja di hospital itu dibuka sementara bagi membolehkan pesakit ICU ditempatkan di situ. 
 
Berikut merupakan reaksi yang berikan di kalangan orang ramai berhubung spekulasi dan tuduhan yang diberikan. 
 

Apa pendapat anda? Sanggupkah menabur tuduhan dan tanggapan sehingga menganggap ia satu konspirasi sedangkan tragedi tersebut telah melibatkan nyawa?

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*