Gara-gara Jumpa Tikus Atas Roti, Komugi Bakery Ditutup

Share This:

Pada hari ini, susulan insiden terdapat tikus di atas roti bakar, syarikat Komugi Bakery Malaysia memaklumkan mereka menutup sementara cawangan di pusat beli belah Mid Valley.

Mengikut kenyataan syarikat itu, langkah berkenaan dibuat bagi membolehkan mereka membantu siasatan dijalankan selepas insiden berkenaan dikesan.

“Aspek keselamatan dan kualiti makanan adalah keutamaan kami dan syarikat ini sentiasa mengambil serius kes berkenaan” kata Komugi Malaysia.

“Kami sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa berkaitan dan pengurusan pusat beli belah terbabit untuk menyiasat kes yang terpencil ini” katanya lagi.

“Sebagai langkah segera untuk membantu siasatan, pihak kami menutup sementara cawangan di Mid Valley Megamall sehingga diberitahu kelak” katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan hari ini.

Sebelum ini, syarikat itu membuat permohonan maaf terbuka selepas gambar tikus dirakam berada di atas roti yang baru dibakar dalam kedai berkenaan.

Tambahnya lagi, kehadiran tikus sudah menjadi isu yang sedia dimaklumi di pusat beli belah itu dan ia dikatakan pernah berlaku.

“Kami sedang cuba selesaikan (isu ini) untuk sejak beberapa lama” ujarnya Komugi Malaysia yang mengulas tulisan berkaitan di Facebook.

Jelasnya, pihaknya sudah melaporkan perkara itu kepada pengurusan pusat beli belah tersebut.

Pada masa yang sama, sebagai usaha berterusan memastikan semua kedai dan produk mereka tidak terjejas dengan isu makhluk perosak.

Foto tersebut mula tersebar di laman sosial selepas pengguna Facebook yang bernama Melon Roux memuat naik foto tersebut, Ahad lalu.

Melon tidak menamakan kedai itu tetapi ia serupa dengan hiasan kedai Komugi. Posting itu kini sudah mencecah lebih 5,379 kongsian dan 1,984 komen.

-pru14.tv-

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*