Betapa Mudahnya, Warga Asing Pecah Masuk Rumah Orang

Share This:

Sukan Star semalam berkongsi sebuah video yang memaparkan tiga orang warga asing sedang memecah masuk sebuah rumah di sebuah pangsapuri.

 
Dalam kejadian, kelihatan seorang warga asing sedang menaiki tangga, diikuti seorang rakannya yang sedang menggalas sebuah beg berwarna hitam. 
 
Tiba di hadapan sebuah rumah, mereka mengeluarkan sebuah pemotong besi sementara seorang lagi rakan subahat mereka tiba di lantai sama. Warga asing itu kemudiannya memotong mangga pada gril rumah itu sambil rakan-rakan subahatnya memerhati keadaan sekeliling. 
 
Kelihatan amat senang apabila mereka dengan mudahnya dapat bolos masuk ke rumah itu selepas berjaya memotong mangga tersebut.
 
 

Sumber video: FB Sukan Star
 
Perkongsian rakaman video iti mendapat perhatian daripada netizen yang terkejut kerana warga asing pun sudah berani memecah masuk rumah dengan mudah.
 
 
 
Selain itu, seorang netizen berkongsi pengetahuannya mengenai warga asing Vietnam yang sering memecah masuk kedai yang terdapat di sini.
 
 

Sumber foto: FB Sukan Star
 

Susulan itu, pembaca diingatkan untuk berhati-hati ketika meninggalkan rumah tanpa pengawasan sesiapa. Anda punya idea untuk dikongsi mengenai cara melindungi rumah anda daripada dipecah masuk?

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*